Tribuna
Copii cu malformaţii neurologice operaţi gratuit la Polisano
Sorana MAIER
2250 vizualizari
Copii cu malformaţii neurologice operaţi gratuit la Polisano
Spitalul European Polisano, alături de mai mulţi parteneri, desfăşoară o campanie de responsabilitate socială pentru descoperirea `i tratamentul precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născui `i copii. Asociaia Germană de Spina Bifida `i Hidrocefalie, Asociaţia Română de Spina Bifida `i Hidrocefalie, Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Speranţa”, Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Urgenă Sibiu sunt implicaţi în acest proiect.
Şapte copii cu vârste cuprin­se între o zi şi 3 ani, ce sufe­reau malformaii la nivelul siste­mului nervos central, au fost operaţi pro bono în cadrul Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului European Polisano. Pe lângă tratamentul chirur­gical, toţi copiii au beneficiat de controale periodice post-ope­ratorii sau, în cazurile deo­sebite, de reintervenţii chirur­gicale.
Împreună cu partenerii săi - ASBH – Asociaia Germană de Spina Bifida şi Hidrocefalie, ARSBH - Asociaţia Română de Spina Bifida şi Hidrocefalie, Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Spe­ranţa”, Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Ur­genă Sibiu - Spitalul European Polisano s-a implicat activ încă de anul trecut în această campanie de responsabilitate socială ce are ca scop des­coperirea şi tratamentul pre­coce al maladiilor sistemului nervos la nou-născui şi copii. Fiecare membru participant la această campanie a avut un rol important, de la depistare şi tratamentul afeciunii, până la recuperare şi reintegrare socială.
“Clinica Polisano face parte dintr-un proiect de respon­sabilitate socială destinat descoperirii şi tratamentului precoce al maladiilor siste­mului nervos la nou-născuţi şi copii. Astfel, copiii, majoritatea provenind din familii defa­vo­rizate, au beneficiat de intervenii neurochirurgicale pentru a corecta malformaiile congenitale, ce puteau deter­mina grave afeciuni ale creierului cum ar fi pierderea abilităilor mentale şi fizice”, a declarat dr. Claudiu Matei, şeful Secţiei de Neuro­chi­rurgie a Spitalului European Polisano Sibiu.
Medicul ginecolog Ovidiu Gligor, administrator al Poli­sano, spune că susţine integrarea departamentului de obstretică - ginecologie în acest program, pentru ca odată diagnosticate precoce aceste malformaţii, părinţii să poată fi îndrumaţi către medicii care îi pot ajuta.
Claudiu Matei spune că operaţiile se fac în primele 48 de ore sub anestezie generală, motiv pentru care comparti­mentul de neonatologie din spital este extrem de important.
Neurologul Gabriela Vişa a vorbit despre incidenţa şi cauzele acestor afecţiuni, spu­nând că în ţara noastră incidenţa este de nivel mediu, fiind foarte crescută în ţări ca Marea Britanie şi foarte scăzută în Japonia.
Dr. Vişa a explicat faptul că afecţiunile de acest gen sunt asociate de regulă şi cu altele, iar copiii au nevoie de îngrijiri speciale şi de recuperare după operaţie.
"Doctorul Matei are expe­rienţa şi pregătirea necesare pentru abordarea acestor cazuri complexe. Preocupa­rea aceasta are şi o caracte­ristică sentimentală - este dorinţa lui de a ajuta fiinţe atât de plăpânde. Această preo­cupare a noastră cu adâncă conotaţie socială arată dorinţa specialiştilor noştri de a face bine semenilor şi este o idee pe care a avut-o dr. Vonica şi care spunea că a construit clinica pentru a veni în ajutorul oamenilor", spune dr. Victor Palada, directorul Spitalului European Polisano.
Şi reprezentanţii Centrului Speranţa sunt parte la acest proiect. Aici sunt internaţi copii suferind de afecţiuni de acest gen şi părărsiţi de familie, iar pe de altă parte tot aici vin copii la recuperare. Medicul Ga­briela Vişa ajută şi activitatea acestui centru.





comentarii
1 comentarii

Se intampla si lucruri normale si frumoase in jur! La mai multe!
cand normalitatea devine extraordinara
29.09.2014 20:16
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA