Tribuna
Continuã lectiile de artã popularã pentru copiii din Sãcãdate
Dan FRÂNCU
1411 vizualizari
Continuã lectiile de artã popularã  pentru copiii din Sãcãdate

Zilele trecute, ªcoala Primarã din satul Sãcãdate a gãzduit o nouã activitate cuprinsã în Proiectul „Þesem, þesem plin de încântare – cultivãm dragostea pentru tradiþie în sufletele celor mici”, prin intermediul cãruia s-a început un proces de iniþiere în arta þesutului pentru elevii din clasa întâi.

De aceastã datã, creatoarea popularã Rodica Ispas a învãþat micii elevi din Sãcãdate cum se þes trãistuþele ºi ºerveþelele în vãrgi, lecþia fiind deosebit de interesantã ºi atractivã.

Activitatea s-a desfãºurat în baza parteneriatului dintre Clubul Elevilor ºi Copiilor Avrig – reprezentat de prof. Rodica Ispas (Cercul de Etnologie – Folclor) ºi ªcoala Gimnazialã Avrig (structura ºcolarã Sãcãdate), reprezentatã de prof. Simona Menning.

“Copiii din Sãcãdate sunt foarte entuziasmaþi de ceea ce au þesut, se bucurã de evoluþia lor ºi de continuitatea activitãþii de succes din sãptãmâna ªcoala Altfel <<Sã ºtii mai multe, sã fii mai bun>>, când au obþinut locul II pe judeþ la un concurs de profil. Ne bucurãm de oportunitatea de a cultiva dragostea pentru arta þesutului”, ne-a spus prof. Rodica Ispas. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia