Tribuna
PNL
Consiliul Judeţean va avea sală de conferinţe modernă
Consiliul Judeţean va avea sală de conferinţe modernă

Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut, luni, autorizaţia de construire pentru obiectivul de investiţii „Sală de conferinţe şi spaţii anexe”. Ordinul de începere a lucrărilor se va da astăzi, când se face şi predarea amplasamentului. Construcţia va avea o suprafaţă desfăşurată de 1.275 mp şi o suprafaţă utilă de 978 mp. Corpul principal conţine o sală de conferinţă de 236 mp cu 114 locuri, din care 84 locuri la parter şi 30 la balcon. Spaţiile anexe conţin birouri, spaţii tehnice, arhivă, spaţii de depozitare, grupuri sanitare, holuri. Încăperile de birou sunt în număr de 14, cu o suprafaţă totală de 306 mp, prin care se asigură spaţiu de lucru pentru 40 de persoane.

Investiţie necesară

Construcţia se realizează în curtea Consiliului Judeţean. "Ea a devenit necesară prin faptul că actuala sală de şedinţă este neîncăpătoare pentru întâlniri cu aproximativ 60 de persoane, număr care se atinge frecvent chiar şi la şedinţele de consiliu judeţean, la care participă invitaţi şi alte persoane, şedinţele fiind publice. Totodată există prea puţin loc în birourile din clădirea actuală pentru ca activitatea să se desfăşoare în condiţii bune. De aceea, în afară de sala de conferinţe se va construi şi un corp de birouri", spune Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean.

Proiect refăcut

Pentru acest obiectiv de investiţii, Consiliul Judeţean a aprobat suma de 6.127.853 lei. Proiectul tehnic iniţial nu a primit aprobarea comisiei de monumente, ceea ce a făcut necesară reproiectarea şi a dus la prelungirea fazei de pregătire a execuţiei. Noul proiect a primit avizele şi aprobările necesare şi a fost eliberată autorizaţia de construire. Construcţia, având subsol, parter, etaj şi mansardă, respectă regimul de înălţime alvecinătăţii.
Durata de execuţie prevăzută este de 18 luni de la predarea amplasamentului, prin urmare clădirea ar trebui să fie terminată în toamna anului 2010.

comentarii
4 comentarii

investitie fara rost. De ce a fost dat cladirea bibloteci astra din parcul Luther????????si nu sa mutat CONSILIUL JUDETEANI acolo??????raspundeti.
Sibienii,
02.04.2009 09:21
pe bani cui se face aceasta investitie cred ca sasi au bani din jermania tot pa bani nostri!
UN SIBIAN
02.04.2009 09:29
aveti bani pentru confort in perioada de criza noi sa strangem cureaua si voi sa i mai faceti niste gauri sa nu va stranga
ioi
02.04.2009 10:32
Trebuia sa dati macar numele arhitectului, asta era un articol, ca se face sala - am mai citit, de chelia lui Bottesch ne-am saturat, slabi redactori mai are Tribuna...
arhitect
02.04.2009 11:21
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica