Tribuna
Jidvei
Conferinţe, jocuri de logică şi petreceri tematice, la Festivalul ”Basarabia”
Liuba STARII
1028 vizualizari
Conferinţe, jocuri de logică şi petreceri tematice, la Festivalul ”Basarabia”
Festivalul ”Basarabia” a devenit deja o tradiţie. De ani buni, studenţii de peste Prut organizează o serie de evenimente, prin intermediul cărora vor să promoveze cultura şi tradiţiile Republicii Moldova şi să stabilească legături mai strânse între ei şi sibieni.

Evenimentele culturale vor debuta marţi, 26 martie, cu o petrecere tematică la ”Cotton Pub”, unde va răsuna muzica autentică moldovenească, mixată de un DJ, de peste Prut. Vineri, 29 martie, de la ora 19, amatorii de artă cinematografică sunt invitaţi la Astra Film, unde va fi proiectat filmul “Nunta în Basarabia”. Sâmbătă, 30 martie, la ora 13, voluntarii AB Sibiu organizează jocul intelectual ”Care-i logica”, la “Zoom cafe”. Festivalul se va încheia duminică, 31 martie, la ora 11, cu o conferinţă ştiinţifică, numită sugestiv ”Perspectivele dezvoltării Republicii Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, la Continental Forum.

”Festivalul Cultural ”Basarabia” este proiectul anual organizat de Asociaţia Basarabenilor din Sibiu în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România. Anul acesta ne aflăm la a noua ediţie, iar festivalul a reuşit să devină cartea de vizită a asociaţiei. Programul proiectului a fost făcut în aşa fel încât fiecare să-şi găsească cel puţin o activitate care să-i fie pe plac. Voluntarii AB Sibiu depun tot efortul ca fiecare oaspete al festivalului să se simtă bine şi să-şi petreacă timpul calitativ alături de noi. Vă aşteptăm în număr cât mai mare pe toţi ca să sărbătorim împreună împlinirea a 101 ani de la unirea Basarabiei cu România”,  spune Nicoleta Ciobanu, preşedintele AB Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia