Tribuna
PNL
Conducerea Şcolii Gimnaziale Avrig, la specializare în Italia
Dan FRÂNCU
2274 vizualizari
Conducerea Şcolii Gimnaziale Avrig, la specializare în Italia
Directorul Şcolii Gimnaziale Avrig, prof. Olivia Laura Crişan, împreună cu directorul adjunct, prof. pentru învăţămân-tul primar Felicia Chistol, au deschis programele de formare organizate în cadrul acreditării Erasmus+ în domeniul Educaţiei şcolare, obţinută recent de instituţia de învăţământ, cu Programul "Îmbunătăţirea învăţării prin aborda-rea bazată pe cercetare", derulat în Terracina (Italia), în perioada 7 - 12 martie 2022, prin EU-track.

 

 

În cele 6 zile ale progra­mului, cadrele didactice de la şcoala din Avrig, alături de participanţi de la alte instituţii de învăţământ din mai multe ţări ale Europei, au participat la un curs în cadrul cărora au des­coperit noi metode şi teh­nici de cercetare, au vizitat un atelier practic la o şcoală gim­nazială din Terracina şi au participat la discuţii despre exemplele de bună practică de la şcolile implicate în acest proiect. Cursul va fi diseminat în Consiliul Profesoral al insti­tuţiei de învăţământ şi se va implementa prin activităţile de cercetare utilizate de cadrele didactice şi elevi.

Din anul 2021, Şcoala Gim­nazială Avrig a fost acreditată Erasmus+ , pe o perioada de 7 ani, iar perioada de desfă­şurare a activităţilor este cu­prinsă între 1 martie 2021 şi 31 decembrie 2027, ceea ce va permite unui număr mare de cadre didactice să par­ticipe la mobilităţi inter­naţionale.

Scopul proiectului este de a forma o perspectivă extinsă asupra strategiilor moderne, inovative de predare, învăţare şi evaluare, prin folosirea tehnologiei şi a metodelor centrate pe nevoile elevilor.

Următoarea mobilitate des­făşurată în cadrul acreditării Erasmus + este programată pentru perioada 15 - 20 au­gust 2022 şi se va desfăşura în Finlanda. Cu acest prilej, patru cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Avrig vor participa la cursul "Effective Pedagogies for 21st- Century Learning".

Informaţiile ne-au fost ofe­rite de prof. Olivia Laura Cri­şan, directorul Şcolii Gim­naziale Avrig.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA