Tribuna
Comuna Boiţa - gazda ediţiei a II-a a concursului „Comorile din Ţara Oltului”
Dan FRÂNCU
892 vizualizari
Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului”, Şcoala cu clasele I- VIII Boiţa, împreună cu Primăria şi Consiliul Local al comunei Boiţa organizează în perioada 31 iulie – 2 august 2009, cea de-a doua ediţie a concursului de orientare turistică şi cultură generală „Comorile din Ţara Oltului”.
„Prin Proiectul «Comorile din Ţara Oltului» dorim să reunim copiii din comunele care se găsesc de-a lungul văii, de la Arpaşu până la Boiţa, într-o acţiune de sensibilizare asupra bogăţiilor naturale şi culturale  care există din abundenţă în spaţiul lor de viaţă. Acţiunea îşi propune ca în fiecare an o altă comună să fie gazda concursului şi de fiecare dată să îmbogăţească <<Lada de zestre>> a teritoriului cu noi comori, scrise, filmate sau realizate artizanal. Toate acţiunile se vor desfăşura prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) <<Ţara Oltului>>, asociaţie care, pe lângă propriii membri, implică şi alţi parteneri. Pentru această ediţie, principalii parteneri în organizare sunt: Asociaţia de prietenie <<Ille et Vilaine – Sibiu>>, Asociaţia <<Prietenii Avrigului>> - Avrig, Clubul de Turism Montan <<Amicii Munţilor>>- Sibiu şi Şcoala cu clasele I-VIII din Boiţa. Principiul de lucru al acestui proiect este de tip LEADER (Legături între Acţiuni de Dezvoltare Economică Rurală), adică reuneşte administraţii locale, întreprinzători privaţi şi societatea civilă dintr-un teritoriu, într-un scop comun şi pe o temă împărtăşită”, se precizează într-un comunicat trimis presei de organizatorii concursului. Pentru organizarea acestei ediţii a competiţiei, organizatorii principali şi echipele locale de lucru au avut deja mai multe întâlniri, cu aceste ocazii fiind puse la punct detaliile ce ţin de parcurgerea etapelor pregătitoare. Programul acestei ediţii a concursului cuprinde probe de orientare turistică, abilităţi artistice şi culturale, cultură generală, sportive etc. Nu vor lipsi surprizele, dar nici demonstraţiile de acordare a primului ajutor în cazul producerii unor accidente pe munte, ce vor fi susţinute de reprezentanţi ai Crucii Roşii, filiala Sibiu. Conform estimărilor organizatorilor, ediţia 2009 a „Comorilor din Ţara Oltului” va aduna la start 11 echipaje de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani (trei băieţi şi trei fete), din localităţi ale Ţării Oltului. În zilele de concurs, copiii participanţi şi organizatorii vor locui într-o tabără de corturi, ce va fi amenajată pe teritoriul comunei-gazdă. Prima ediţie a concursului „Comorile din Ţara Oltului” s-a desfăşurat în perioada 22 -24 august 2008, pe teritoriul comunei Turnu Roşu (Sebeşu de Jos), la tabăra instalată în apropierea platoului unde se organizează Sărbătoarea „Hora de la Rusca”. Câştigătorii ediţiei 2008 au fost copiii din comuna Cârţa.
Cei interesaţi de această competiţie pot afla relaţii suplimentare la numărul de telefon 0729015821 (persoană de contact- Valentin Arvunescu), sau în scris, la următoarele adrese de e mail: comoriledintaraoltului@gmail.com, tara_oltului@yahoogroups.com.  




comentarii
1 comentarii

BOITZA in limba cumanilor kipceak inseamna sat boieresc,adica liber. De la cumanii kipceak ne-au ramas nume precum Coman,Cupcea,Buzdugan,Buzdughina si multe altele.
ion
21.07.2009 20:09
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA