Continental
Tribuna
Comuna Axente Sever are un buget de 23 de milioane de lei
Vasile ANTIPA
786 vizualizari
Comuna Axente Sever are un buget de 23 de milioane de lei

Bugetul local aferent anului 2019 a fost adoptat în ședința Consiliului Local al Comunei Axente Sever, care a avut loc marți, 16 aprilie, la sediul Primăriei din comună.

Pentru acest an, comuna Axente Sever beneficiază de un buget de aproximativ 23 milioane lei. La ședința Consiliului Local, a fost invitat și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, alături de reprezentanți ai comunității din Axente Sever, clerici, reprezentanți sau ai instituțiilor de învățământ.

”Sunteți o comunitate norocoasă, pentru că ați știut să exploatați și alte surse de venituri, cel puțin pe Programul Național de Dezvoltare Locală, la Consiliul Județean aveți cei mai mulți bani absorbiți pentru investiții. Doresc să vă felicit pentru acest lucru, deoarece nu mulți primari au avut curajul să își asume responsabilitatea derulării unor astfel de investiții. Axente Sever este o comună despre care se poate spune că este cu adevărat o comună europeană”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Cea mai importantă investiție derulată pe parcursul acestui an o reprezintă reabilitarea și modernizarea Drumului Comunal 6 Agîrbiciu-Șoala, lucrare ce este estimată a fi finalizată în acest an. De altfel, în anul 2019, investițiile în infrastructură reprezintă 78% din bugetul local. De asemenea, va fi achiziționat și un plug de zăpadă, necesar pentru întreținerea drumurilor comunale în sezonul rece.

Pentru învățământ, a fost alocat un buget de aproximativ 479.000 lei, iar ca investiții, va fi pavată curtea școlii din satul Agîrbiciu și se va fi realizată încălzirea centrală la grădinița din Axente Sever.

În planul de investiții realizate la nivelul comunei se regăsește și amenajarea unei capele mortuare în localitatea Agîrbiciu, fiind inițiate în același timp și demersurile pentru întocmirea documentației necesare pentru modernizarea străzilor rămase neasfaltate în Axente Sever și Agîrbiciu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia