Tribuna
Comemorarea lui Gyuri Pascu la a V-a ediţie a festivalului „Din dragoste pentru Gyuri”
I. BÂRSAN
833 vizualizari
Comemorarea lui Gyuri Pascu la a V-a ediţie  a festivalului „Din dragoste pentru Gyuri”
La şase ani după ce spiritul marelui artist s-a ridicat la ceruri, doi preoţi au oficiat o slujbă creştinească la mormântul acestuia, iar chitara lui Radu Captari a revărsat peste mormânt picuri de lacrimă. Evenimentul a fost precedat de a V-a ediţie a festivalului de muzică folk „Din dragoste pentru Gyuri” organizat de Primăria oraşului Agnita şi Casa de Cultură "Ilarion Cocişiu” printr-un proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

 

 

În prima zi a festivalului a fost organizat un concurs pentru tineri interpreţi de muzică folk, la care s-au înscris şapte concurenţi fiind apreciaţi de un juriu format din Captari Radu, Vasilescu Andreea, Stângaciu Dan, Oros Adela şi Doina Părău.

În deschiderea festivalului grupa de chitarişti pregătită de prof. Marius Ghizăşan a susţinut un potpuriu muzical, din care
n-au lipsit cântecele lui Gyuri, interpretate de Marius şi de micuţa solistă Diana Sârbu.

Au urmat cei şapte concurenţi, Ana Severin, Pilică Denisa, Ticula Mara, Vătăjelu Bianca, Antonia şi Cezara Gânfălean, Opriş Mihai şi Bugner Matei, foarte tineri, foarte talentaţi şi timizi, fiind la primul lor concurs.

Pe timpul deliberării juriului, alţi doi tineri talentaţi, Dana Ioana Niculescu şi Ionuţ Mihăilă, au fost aplaudaţi pentru sceneta „Nervi” de Ion Băieşu.

După deliberare, Radu Captari preşe­dintele juriului a anunţat premiile; Ana Severin locul I, Mara Ticula locul II iar surorile Antonia şi Cezara Gânfălean locul III, Matei Bugner a primit premiul de popularitate iar ceilalţi concurenţi au primit  menţiuni.

Festivalul a fost onorat de prezenţa unor îndrăgiţi cântăreţi de muzică folk, spectatorii bucurându-se de cântecele interpretate de Felicia Pop, Adi Ivaniţchi, Dinu Olăraşu şi tânărul sibian venit din Chişinău, Cristian Lupaşcu. Iar pentru că Gyuri a iubit bucuria şi umorul, cunoscutul actor Sorin Tănase a adus pe scenă buna dispoziţie cu glume şi cântece.

În cea de a doua zi a festivalului „Din dragoste pentru Gyuri” spectatorii s-au bucurat de spectacolul prezentat de formaţia de muzică uşoară a Casei de Cultură formată din Adela Oros, Marius Ghizăşan şi Remus Vasilescu şi de recitalurile prezentate de Tin Vasilescu, Radu Captari şi de încântătoarea Alexandra Uşieru.

O încântare pentru spectatori au fost numerele de balet clasic şi dans con­temporan susţinute de Iarina Goga şi Maria Alexandru Morar.

Pentru un festival reuşit dedicat lui Gyuri Pascu merită felicitări marele lui prieten Radu Captari şi prezentatorul Tin Vasilescu. Sperăm ca următoarea ediţie să fie la fel de reuşită.                                                  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA