Tribuna
De azi, la Cinema "Arta"
Comedia "Matinal cu scandal"

Televiziunea e un univers. Complex, miraculos, amestec de comercial şi de creativitate, de industrie şi de artă. Un univers populat de oameni ca şi noi - ambiţioşi, arivişti, generoşi, modeşti, infatuaţi, plăcuţi, insuportabili, atenţi, inabordabili, obraznici, deschişi, cinici, profunzi, superficiali. Rezultatul muncii lor ajunge în casele noastre sub forma a tot felul de programe care ne umplu o bună parte a vieţii şi uneori ne-o acaparează. Acest univers a devenit subiect de filme. Unele dintre ele de foarte bună calitate, intrate în istoria cinematografiei: "Reţeaua", "Broadcast News", "The Insider", "Good Night and Good Luck", "The Truman Show".
În lumea televizinii e plasată şi acţiunea filmului "Morning Glory"/"Matinal cu scandal", pe care ni-l oferă Cinematograful "Arta" în perioada 10-16 iunie. Un film interesant, care, chiar dacă nu se ridică la valoarea titlurilor de referinţă se prezintă ca un spectacol bine făcut, plăcut.
"Matinal cu scandal" este povestea unei producătoare care îşi pierde postul de la o emisiune de prin rang şi ajunge la un insignifiant show matinal. Ambiţia ei este să revigoreze emisiunea şi să atingă cotele de audienţă dorite. Una dintre modalităţile folosite - aducerea faimosului prezentator Mike Pomeroy (Harrison Ford). Doar că acesta nu se "armonizează" deloc cu partenera sa de platou, o trecută fostă regină a frumuseţii, Coleen Peck (Diane Keaton). Becky Fuller (Rachel Mc Adams) trebuie să aplaneze conflictul dintre cei doi, să păstreze relaţia amoroasă care s-a înfiripat între ea şi colegul Adam Bennett, să se descurce într-un vălmăşag de orgolii, de interese şi de adversităţi, făcând o complicată şi uneori comică echilibristică. "Matinal cu scandal" este o comedie despre culisele televiziunii şi despre eternele slăbiciuni omeneşti, făcută de un remarcabil profesionist, Roger Mitchell, regizorul apreciatelor "Noting Hill" şi "Venus".




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA