Continental
Tribuna
Colegiul Tehnic Energetic la aniversare
Colegiul Tehnic Energetic la aniversare
„Colegiul Tehnic Energetic – 50 de ani" este titlul volumului aniversar lansat joi, 14 septembrie 2017, în cancelaria Colegiului Tehnic Energetic din Sibiu, într-un cadru sărbătoresc şi încărcat de emoţii, în prezenţa unui public numeros, cu invitaţi de onoare – actuale şi foste cadre didactice şi colective de conducere ale liceului de-a lungul a 50 de ani de existenţă.

Autorii cărţii, Sorin Dan Volosciuc şi Daniela Maria Rotărescu – actuala echipă managerială a liceului – au adresat emoţionaţi cuvinte de bun venit invitaţilor la sărbătorirea unei jumătăţi de secol de existenţă a liceului şi au prezentat conţinutul volumului aniversar: „Colegiul Tehnic Energetic a împlinit 50 de ani de existenţă. La înfiinţare în 1966, şcoala avea denumirea de Liceul Industrial Energetic, fiind prima unitate de învăţământ cu profil energetic din Sibiu. Cei 50 de ani de existenţă demonstrează că, în timp, şcoala şi-a păstrat identitatea şi a ţinut permanent pasul cu cerinţele unei societăţi în continuă schimbare.
Realizările şcolii, evoluţia sa în timp, infor­maţii privind personalul şcolii, elevii merituoşi, precum şi o strategie de dezvoltare în viitor, sunt cuprinse în acest volum dedicat istoriei de 50 de ani a liceului.
Un rol important în dezvoltarea şcolii a avut-o şi o are în continuare comunitatea locală, Pri­măria Sibiu, care a sprijinit permanent procesul educaţional din şcoala noastră. Acest moment aniversar oferă prilejul de a reflecta mai mult  şi mai profund asupra rolului şcolii şi a misiunii pe care aceasta o are în societatea contemporană.
Dorim să elogiem munca întregului personal al şcolii noastre şi să aducem mulţumiri sutelor de profesori care au predat şi predau în conti­nuare, care prin munca şi strădania lor au adus sau au păstrat faima liceului. De asemenea, aducem mulţumiri celor peste 25.000 de elevi care au absolvit şcoala noastră şi părinţilor lor, care au văzut în acest liceu oportunitatea educării şi formării lor pentru viaţă“.
Dintre invitaţi, Cornelius Victor Bercea, fost director al liceului, Elena Şoima, fostă direc­toare adjunctă, Maria Dobrilă şi Mioriţa Telegdi, foste profesoare, au creat momente de mare emoţie prin alocuţiunile lor.
La final, directorul şcolii, prof. dr. ing. Sorin Dan Volosciuc, le-a mulţumit invitaţilor şi tuturor celor care cu informaţii, fotografii, diplome, documente de arhivă, etc., au contribuit la apariţia acestei monografii.


Prof. Maria BARBU

comentarii
1 comentarii

VA SALUT CU MULT RESPECT...SI DACA E SA MA INTORC PE BANCIILE "ENERGETIC"!!!VOI FI UN ELEV DE NOTA 10!!!
STANCU NICOLAE OLIMPIU
18.09.2017 08:58
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia