Tribuna
Colegiul Agricol Sibiu în "Europea International"

În prima decadă a lunii, la Saint Vaast, Belgia, s-a desfăşurat conferinţa internaţională a membrilor Asociaţiei "Europea International", care reuneşte reprezentanţi ai şcolilor cu profil de resurse naturale din Europa comunitară, cu excepţia Bulgariei şi Ciprului. Conferinţele Asociaţiei "Europea International" sunt bianuale, iar locul de desfăşurare al acestora va fi organizat în ţara care deţine preşedinţia Uniunii Europene.
Ţara noastră, reprezentată prin Asociaţia "Europea România", a fost admisă în rândul ţărilor membre ale Asociaţiei "Europea International", după ce în prealabil a parcurs mai multe etape: constituirea asociaţiei, redactarea actului constitutiv şi a statutului Asociaţiei, în conformitate cu cerinţele statutului european, recunoaşterea juridică a Asociaţiei şi înscrierea în registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor.
La recenta conferinţă, din partea României au participat membrii consiliului director, prof. Gioconda Neamţu, de la Liceul Silvic din Năsăud şi prof. Muguraş Popescu, directorul Colegiului Agricol "Daniil Popovici Barcianu" Sibiu. Adunarea Generală a admis Asociaţia "Europea România" ca membru cu drepturi depline în cadrul  "Europea International", obţinând astfel dreptul de vot şi accesul la resurse financiare pentru organizarea unor concursuri profesionale. Următoarea întâlnire va avea loc la Kaszo-puszta, în Ungaria, în primăvara anului 2011.
Întrebat despre beneficiile aderării la această organizaţie internaţională, directorul Popescu Muguraş ne-a mărturisit că acestea constau în "accesul la baza de date a şcolilor de profil din statele membre pentru derularea unor parteneriate sau participarea în proiecte europene comune, la competiţii internaţionale sprijinite financiar din bugetul asociaţiei". La rândul lor, asociaţiile membre contribuie financiar cu o cotizaţie anuală, cea mai mare parte din sumele adunate fiind trimise către trezorierul asociaţiei "Europea International".
În anul 2011 se vor desfăşura două competiţii de amploare: "Campionatul forestier internaţional" în Goraj-Zamek, Polonia şi "Campionatul viticultorului" în Bayerische Landesanstalt für Weinbau und Gartenbau, Germania, unde sunt invitate să participe şi şcoli de profil din România.

Prof. Ioana VIDRIGHIN, şef Comisia de Promovare a Imaginii Colegiului Agricol sibiancomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia