Tribuna
Claudiu Bleonţ ni-l aduce pe Mozart
Claudiu Bleonţ ni-l aduce pe Mozart
* Actorul va juca în "Amadeus", un spectacol făcut "cu şi din iubire pentru Mozart"* La Sibiu, "Amadeus" va fi prezentat în 13 aprilie*
Pe 13 aprilie, Sibiul are întâlnire cu Mozart şi cu Claudiu Bleonţ. Rendez-vous-ul are loc în cadrul unui spectacol care a făcut furori în destule dintre oraşele ţării: "Amadeus". A fost pus în scenă de Toma Enache şi îl are în prim-plan pe Claudiu Bleonţ. Ambii au fost prezenţi joi la Sibiu, în cadrul turneului pe care îl întreprind pentru promovarea acestui spectacol, şi ambii promit o reprezentaţie care va ului publicul sibian. "Sibiul merită să vadă acest spectacol, pentru că rar s-a văzut o astfel de montare, cu proiecţii de lumini şi cu o muzică, cea a lui Mozart, care devine un partener real al actorilor pe scenă. Nu am vrut să facem un spectacol pentru un public elitist, aşa că astăzi (n.r. - joi) avem întâlniri cu elevi din licee sibiene; tinerii trebuie să vadă acest spectacol ", a spus Claudiu Bleonţ. Actorul a vorbit, de asemenea, despre importanţa reprezentaţiei de la Sibiu, mai ales că publicul de aici este un bun cunoscător al fenomenului teatral.
Spectacolul are la bază textul omonim al lui Peter Shaffer şi porneşte de la vieţile celor doi compozitori, W. A. Mozart şi Antonio Salieri. Cel din urmă este intepretat de Claudiu Bleonţ. "Antonio Salieri se hotărăşte să revină la viaţă, să se dezbălsămeze în faţa noastră, în teatrul nostru, pentru a se spovedi şi a-şi mărturisi sincer ticăloşiile, uneltirile, eşecurile, calomniile, perversiunile, spaimele, ura, tristeţea, ranchiuna şi nu în ultimul rând suferinţa omului conştient că se află în afara harului divin", declară Toma Enache.
"Amadeus" a avut peste o mie de reprezentaţii pe Broadway, iar textul a stat şi la baza unui film ce şi-a trecut un Oscar în palmares. Spectacolul "Amadeus" se joacă la Sibiu, în 13 aprilie, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletele s-au pus în vânzare la preţul de 40 lei şi 20 lei. (M.S.)    
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA