Tribuna
Asta la re(cidi)vista
Clănţăi, gargaragii, ciocănitori sau simple canalii
Rareș BIŢU
1209 vizualizari

Nici n-a deraiat bine privatizarea CFR Marfă, nimerind în şanţ, cu roţile-n sus, exact în aceeaşi curbă în care nu demult au răposat şi economia, şi nivelul de trai, că mecanicul de locomotivă a şi tras, speriat, semnalul: "Guvernul trimite Codul Rutier pentru aprobare în Parlament". De ce? "Nu vreau să fie Codul lui Ponta sau al lui Stroe", zice premierul. Corect! Las să fie codul nostru, al tuturor, de ce să pice de fazan premierul şi ministrul de interne, când vinovat că ne dă cu Codul poate fi un Parlament întreg, nu? De ce e comparată o amendă din Londra cu una din Băicoi, să explice Parlamentul, da? Când stabileşti nişte amenzi la tarif de apartament mobilat - şi poşete poţi să-ţi iei de banii ăia! - de ce să răspundă Ponta, când vina se poate face ţăndări după contactul cu capetele tari ale aleşilor? Dacă nu e PIB-ul României cât al Angliei, barem amenda să fie, nu? # Cineva de la gândul.info a avut curiozitatea să vază dacă oamenii legii respectă legea la volan. "Nu porţi centura de siguranţă la volan, iei amendă de până la 240 de lei, iar în viitorul Cod rutier suma s-ar putea tripla. Ce păţeşte însă un poliţist care conduce maşina de serviciu şi nu are centura de siguranţă pusă? În cele mai multe cazuri, nimic sau cel mult primeşte un avertisment. Gândul a urmărit vreme de şase zile, în Braşov, câţi dintre “oamenii legii” respectă această regulă atunci când se urcă la volan. Din 130 de cazuri, doar în două şoferii şi-au pus centura. Experimentul Gândul a vizat maşinile de Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă şi SMURD". Personal, ăia doi mă chiar sperie: ce-o fi fost în capul lor de au circulat regulamentar, respectând legea? Adică, legea nu e pentru bizoni, e şi pentru suporturile de chipiu?
# "În România mereu redescoperim roata". Aşa îşi începe Andreea Paul un mail pe care nu l-am aşteptat niciodată. Titlul, însă, e absolut încântător: "3 soluţii pentru crearea de locuri de muncă şi absorbţia şomerilor tinerilor". Ce dovadă mai vreţi că în România, mereu redescoperim tupeul? Unica doctrină de partid din ţara asta, restul fiind vrăjeli! Fie că vorbim de clănţăi, gargaragii, ciocănitori sau simple canalii!
 # Hopa, i-auzi: "Decizia CSM în cazul judecătoarei de la Tribunalul Bucureşti care a condus o şedinţă în stare de ebrietate". Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, aplicarea unui avertisment în cazul judecătoarei Cecilia Jabre, de la Tribunalul Bucureşti, care ar fi condus o şedinţă de judecată în stare de ebrietate. Băi, ce javre! Dacă în locul beţivei era un neurochirurg, tot cu avertisment se lăsa? 
# "Cât a încasat Biserica de pe urma celor 220.000 de credincioşi prezenţi la moaştele Sfintei Parascheva". Un împieliţat, că altfel nu pot să-i zic, şi-a vârât coada, scriind de credinţă că aduce profit. Un profit de sute de mii de euro. Faceţi bine să credeţi, să nu vă puie sfântul să cercetaţi, că vă ia mama fiscului, da?! Cine dracu vă pune să pomeniţi taman acum de impozit, băi necuraţilor?
# Ponta: "Noua privatizare a CFR Marfă, până în vara anului viitor. Până atunci, management performant". Noroc că "anul viitor" obişnuieşte să vină în fiecare an. O dată la 12 luni, 365 de zile, 8760 de ore şi 525.6000 minute. Secundele mai socotiţi-le şi singuri! # Că CFR Marfă se va pricopsi cu un "management performant", sunt absolut convins: nişte gropari cel puţin la fel de eficienţi, s-or găsi cumva.
# Jurnalul Naţional anunţă că liberalul Andrei Gerea este noul ministru al Economiei. După atâţia popi la Agricultură şi ingineri la Sănătate, chiar nu văd ce caută un economist tocmai la economie! # "Mâncare gratuită pentru câinii adoptaţi". Doar nu vă aşteptaţi s-auziţi de mâncare gratuită pentru copii abandonaţi sau vârstnicii nimănui # "Mănescu: GFR ar fi putut plăti banii". Mda, însă şi privatizări făcute la timp am fi putut avea. Nu doar gurişti, gorniste, circăreli, şuşe televizate şi surle trâmbiţate în direct. Ba chiar şi o ţară normală am fi putut avea, nu credeţi? #  "Majorarea alocaţiei copiilor, de la 42 de lei la 200 lei, respinsă de Senat". Bine că sunt bani pentru avioane second hand, bine că sunt 2.400 lei pentru fiecare deţinut, bine că sunt bani pentru regi ai asfaltului, bine că sunt bani pentru tăieri de panglici şi mese rotunde pentru capete pătrate. Ba chiar şi bani pentru maidanezi sunt, aşa încât ce mai contează că nu sunt bani pentru copii? # Ponta, în şedinţa de Guvern: "Pensiile vor creşte în 2014 cu 3,75%". No, să vezi acum ambuteiaje în showroom la Maserati şi cozi la icre, fie ele chiar şi negre! De îmbulzeala de la Urgenţă nu mai pomenesc: ştiţi doar ce nasoale-s balonările de la atâta caviar! 
# EVZ: "DNA a descoperit filiera banilor negri în Dosarul "Realitatea TV". Bravo, bravooo! În ritmul ăsta, te pomeneşti că, într-o zi, vigilenţa DNA va da şi peste vestita lege a pensiilor şi peste celebra aritmetică reinventată de Roberta! # "Geologii au stabilit că solul nisipos şi sondele au produs cele 300 de seisme în judeţul Galaţi. În timp ce ministerul Cercetării se contrează cu specialiştii, cutremurele par să se rărească". Vă vine să credeţi că nu-s bani de alocaţii, dar avem un minister al ... Cercetării? # Fiindcă "a uitat" să declare conturile din Elveţia, "Sorin Roşca Stănescu riscă până la doi ani de puşcărie". Ei, nu-i bai: au "uitat" alţii să declare sume şi mai mari şi n-a mai ţinut nimeni cont # "Nemţii dau faliment din cauza autostrăzilor". Ce bine că noi nu avem autostrăzi: un faliment din cauza lor, era tot ce mai lipsea!
# Adevărul scrie că "Gruia Stoica îşi vrea toţi banii înapoi, plus daune". Este că nu-i greu să ghiciţi cine i le va plăti? ...Cum? Hai să fim serioşi: chiar crezi că banii  tăi nu-s buni? # "Cât de periculoase sunt E-urile din farfuria zilnică: dacă mâncăm la o masă două produse cu E-uri, deja ne punem serios în pericol sănătatea". Aşa o fi, dar măsuri cine să ia? ...Cum? Autorităţile statului? Adică să meargă autorităţile să ia la purecat rafturile cu otravă şi nenorociţii de-şi zic comercianţi? Păi, şi profit pe seama noastră cine naiba să mai facă? Producătorii de medicamente cui rămân? Gura lor ce mai mănâncă? Ia, mai gândiţi-vă înainte să vă ia gura pe dinainte: doar vorbim de E-uri!
# Libertatea: "Florin Salam îşi poate pierde copiii din cauza drogurilor: o anchetă socială i-ar putea aduce decăderea din drepturile părinteşti". Ce-o fi căutat manelistul la concertele anti ... drog, nu anchetează nimeni? Că, uite: problemele par fără număr! # Verginele, vin vremuri grele! "Dacă nu ai carte, adio primărie". Un proiect de lege prevede că viitorii primari, şefi de consilii judeţene, senatori şi deputaţi să nu poată accede la funcţii dacă nu au studii superioare. Punem pariu că aşa ceva nu trece? ... Cum de ce? Fiindcă mandatul trece, bolovanii rămân! Imbecilii deghizaţi în aleşi ştiu de ce ... # Paparuda de la pagina 5 se descrie ca o "tipă simpatică şi cu un simţ al umorului ieşit din comun". La cum arată, n-am motive să n-o cred: inclusiv să se facă de râs cu brio îi iese!comentarii
3 comentarii

Inca de acum un an si ceva spuneam ca pentru a accede in in parlament, un candidat ar trebui sa indeplineasca concomitent urmatoarele conditii:
- STUDII SUPERIOARE FINALIZATE SI RECUNOSCUTE
- SA FI ACTIVAT CEL PUTIN O LEGISLATURA CA PRIMAR, VICEPRIMAR SAU CONSILIER MUNICIPAL SAU ORASENRSC, PRESEDINTE, VICEPRESEDINTE SAU CONSILIER JUDETEAN.
- CINSTE SI CONDUITA MORALA SI CIVICA IREPROSABILA
O fi asa de greu?!! Cine are curajul propuna un asemenea amendament?
Cititescu
17.10.2013 12:20
Conducere de mafioti, de unde atatea scoli? spaga si nepotismul sant la purere, ne omoara trdatorii de tara si de neam
badboycenter
17.10.2013 14:23
Vrei primar cu MBA la Cuca Macaii?
Iar vorbiti toti fara a avea ce spune...
@cititescu
17.10.2013 14:57
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia