Tribuna
Ciprian Faraon: "Sibienii în special, toţi românii în general, sunt consternaţi de felul în care a fost ucis un om de afaceri în Sibiu"
Ciprian Faraon:

Mai mulţi cunoscuţi de-ai mei din afara Sibiului s-au arătat surprinşi de existenţa unui astfel de eveniment în Sibiu, nu le venea să creadă că aşa ceva se poate întâmpla aici. Nu mă voi "căţăra" politic pe o tragedie, însă nu pot să nu observ neputinţa celor cu competenţe pe ordine publică. În urmă cu aproximativ  1 (un) an am trăit o experienţă cumva similară, agresorul fiind în continuare liber. Posibil să fie rezultatul lipsei unui cadru legal adecvat, alteori al lipsei curajului de a interveni sau pur şi simplu al lipsei voinţei de a soluţiona astfel de situaţii sau de a le preîntâmpina. Ca orice cetăţean al acestui oraş, ca părinte în special, mă simt mai liniştit atunci când autorităţile reuşesc să se mobilizeze şi să identifice infractorii. Se pare că în cazul tragediei recente, autorităţile vor reuşi în curând să-i aducă pe infractori (suspecţi) în faţa unui judecator.
Sibiul începe să nu mai fie ocolit de probleme, tot mai grave, în ceea ce priveşte securitatea locuitorilor săi. În afara acestui caz intens mediatizat, reţin din presă că avem o fată care a dispărut, avem un jandarm ucis chiar în faţa Consulatului Germaniei, avem furturi din locuinţe şi magazine, maşini sparte, huligani, oameni loviţi pe stradă, altercaţii sângeroase între diferite grupări, trafic de droguri.
Garantarea unui mediu cât mai sigur trebuie să fie o prioritate crucială pentru funcţionarea stabilă şi dezvoltarea sustenabilă a oraşului. Siguranţa publică înseamnă prevenirea şi combaterea activă a crimelor, precum şi protejarea cetăţenilor împotriva altor pericole precum incendii, accidente sau alte situaţii de urgenţă", a transmis Ciprian Faraon.
Liderul Partidului Forţa Dreptei - Municipiul Sibiu - a participat recent la dezbaterile organizate în cadrul Smart City World Expo Congress din Barcelona şi susţine că specialişti în domeniul securităţii şi al siguranţei cetăţenilor, dar şi primari ai oraşelor europene, au prezentat soluţii şi exemple de bună practică.
"Administraţiile publice locale trebuie să se asigure că infrastructura şi serviciile digitale sunt sigure, bine implementate şi controlate, garantând totodată spaţiile publice încât să nu fie vulnerabile la criminalitate şi violenţă.  Dacă aş conduce Primăria Sibiu m-aş asigura de implementarea câtorva soluţii care să crească gradul de siguranţă al locuitorilor.
Tehnologii de Supraveghere: Utilizarea camerelor de supraveghere inteligente, care pot detecta comportamente suspecte sau periculoase, este o metodă eficientă. Totuşi, este crucial să se stabilească reguli stricte privind modul în care sunt stocate şi utilizate datele, pentru a preveni abuzurile.
Iluminat Inteligent: Sistemele de iluminat inteligent, care se intensifică în zonele cu activitate umană, pot creşte siguranţa fără a invada intimitatea. Aceste sisteme pot fi programate să răspundă la mişcare, îmbunătăţind vizibilitatea în timp real.
Aplicaţii Mobile de Siguranţă: Dezvoltarea aplicaţiilor care permit cetăţenilor să raporteze incidente sau să primească alerte de siguranţă poate creşte gradul de conştientizare şi reacţie rapidă la eventuale pericole.
Analize Big Data: Folosirea datelor agregate pentru a identifica tendinţele şi modelele de criminalitate poate ajuta la alocarea mai eficientă a resurselor de securitate. Este important să se asigure anonimizarea datelor pentru a proteja identitatea individului.
Transparenţă: Trebuie stabilite reguli clare cu privire la colectarea şi utilizarea datelor. Transparenţa cu privire la modul în care sunt folosite tehnologiile şi datele  este esenţială pentru a menţine încrederea publică.
Implicarea Comunităţii: Includerea comunităţilor locale în procesul de planificare şi implementare a tehnologiilor poate ajuta la asigurarea că nevoile lor de confidenţialitate şi siguranţă sunt respectate.
Consultarea regulată a rezidenţilor cu privire la percepţiile şi priorităţile acestora legate de siguranţă, implicarea lor în luarea deciziilor.
Dezvoltarea de programe comunitare care să promoveze spiritul de solidaritate, încrederea şi coeziunea socială.
Educaţie şi Conştientizare: Informarea cetăţenilor despre măsurile de siguranţă şi modul în care pot contribui la propria lor securitate este esenţială pentru crearea unui mediu sigur şi protejat.
Avem nevoie de educaţie comunitară timpurie privind valori precum cetăţenie responsabilă, spirit civic, protecţia celuilalt. Implementarea unor programe de tip "vecini vigilenţi", programe de altfel regăsite în ţările dezvoltate din Europa, USA, care să încurajeze supravegherea comunitară reciprocă şi semnalarea oricăror activităţi suspecte", a mai spus Ciprian Faraon, liderul Partidului Forţa Dreptei - Municipiul Sibiu.

Biroul de Presă al Forţa Dreptei Sibiu,
17 noiembrie 2023


comentarii
1 comentarii

Ba da, incerci sa te caţeri politic pe o tragedie. Exact asta faci, ticalosule. Sistemul infractional este girat exact de voi, nenorocitii din clasa politica.
20.11.2023 15:38
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA