Tribuna
Cinci tumori îi ameninţă viaţa micuţului Ionuţ
Andra MARINESCU
4188 vizualizari
Cinci tumori îi ameninţă viaţa micuţului Ionuţ
Un copil plin de viaţă era Ionuţ Breazu. Micuţul de numai doi ani a fost diagnosticat în urmă cu puţin timp cu neurofribromatoză, o boală crâncenă care i-a generat cinci tumori: la gât, limbă, esofag, nas şi creierul mic. El nu mai poate mânca şi respira. Plânge întruna. Viaţa lui depinde de 125.000 de euro, costul unei intervenţii chirurgicale pentru fiecare tumoră operată fiind 25.000 de lei.

Era un băieţel vioi, care avea o viaţă normală înainte şi prieteni de vârsta lui. Pe 21 octombrie, anul acesta, doctorul Ertuğrul Eryilmaz i-a dat o veste groaznică. A confirmat madalia gravă de care suferă Ionuţ, băiatul pentru care viaţa costă 125.000 de euro. Specialistul turc a spus că operaţia trebuie să se realizeze în maxim o lună şi jumătate, altfel şansele ca Ionuţ să se recupereze scad considerabil. Medicul mărturiseşte că tumorile se dezvoltă odată cu el şi există riscul major ca Ionuţ să nu se mai trezească într-o zi, deoarece căile respiratorii i s-ar putea bloca. "Acest copil minunat, acest îngeraş ne-a umplut casa de bucurie. Foarte mare ne-a fost tristeţea când am aflat de afecţiunile grave de care suferea copilul nostru, însă nu am conceput niciodată să ne dăm bătuţi. Am sunat peste tot, am cerut o mână de ajutor şi oamenii au rezonat foarte mult la drama prin care trecem şi au decis să ne ajute. Primul şi cel mai important pas pe care trebuie să-l facem este operaţia de la gât, pentru extirparea tumorii gigantice, care-i va elibera căile respiratorii şi-l va ajuta să mănânce normal. Ne este foarte greu să ne gândim deja la următoarele operaţii deoarece, la ora actuală, respiră foarte greu, sacadat şi tremur de frică să nu i se întâmple ceva mai rău. Îi rog din suflet pe cei care citesc acest mesaj să ne ajute să ne facem copilul bine şi le doresc multă sănătate lor şi familiilor lor", mărturiseşte mama lui Ionuţ, Anamaria Breazu.
Ajutor umanitar
Pentru a-l ajuta pe Ionuţ, Asociaţia "Salvează o inimă" a iniţiat o campanie umanitară, la începutul lui septembrie. "Viaţa unui copil cu cinci tumori depinde de noi" îi invită pe oamenii cu suflet să îl sprijine pe prichindelul de doi ani. Cei care vor să doneze o pot face pe platforma de donaţii online a Asociaţiei “Salvează o inimă”, prin card sau prin Paypal - https://salveazaoinima.ro/campaigns/breazu-ionut/ sau printr-un SMS de 2 Euro, la numărul 8832, cu textul “Ionut”. Până la ora actuală s-a strâns aproape jumătate din suma necesară pentru prima intervenţie chirurgicală, care-i va debloca sistemul respirator, grav afectat de tumoarea de la nivelul gâtului.
*Numărul de SMS 8832 este valabil în perioada 01 noiembrie – 30 noiembrie 2015. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Număr este oferit gratuit cu sprijinul Asociaţiei “Salvează o inimă”.






comentarii
1 comentarii

125.000 euro toate , 25.000 lei una?
Anda
04.11.2015 09:28
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA