Continental
Tribuna
Chef Jakob Hausmann a pregătit pomana porcului cu mămăligă, la Restaurantul "Ferdinand I al României” (Hotelul de Gheaţă)
Dan FRÂNCU
1132 vizualizari
Chef Jakob Hausmann a pregătit pomana porcului cu mămăligă, la Restaurantul
Binecunoscutul fel de mâncare autentic românesc a căpătat o formă şi un gust puţin diferite, cu un oarecare accent elveţian, după ce maestrul în arta culinară Jakob Hausmann a adăugat reţetei clasice un sos de vin alb, câteva condimente, o feliuţă de pancetta şi alte câteva elemente secrete.

La “Magia iernii cu Jakob Hausmann”, spectacolul culinar susţinut vinerea trecută în Ice Restaurant “Ferdinand I al României” (Hotelul de Gheaţă – Bâlea Lac), maestrul elveţian a pregătit un meniu complet, ce a cuprins feluri de mâncare româneşti, reinterpretate în stil original şi rafinat, precum şi preparate elveţiene sau din bucătăria internaţională.
Foarte bine dispus şi jovial, chef Hausmann a fost introdus “în scenă” de Regine Klingeis, managerul cochetei Cabane Bâlea Lac, şi după ce a salutat oaspeţii prezenţi, a trecut destul de rapid la demonstraţia pregătirii aperitivului special gândit pentru o cină la restaurantul Hotelului de Gheaţă: somon şi legume în sos tartar, pe pat de pâine, cu smântână şi condimente. Pentru felul întâi, propunerea maestrului elveţian a fost supa cremă de broccoli, cu smântână şi crutoane. Cum era şi normal, cel mai aşteptat preparat al serii a fost pomana porcului cu mămăligă, cu accente elveţiene, iar pentru desert, propunerea binecunoscutului bucătar chef a fost Panna Cotta cu sos de fructe de pădure flambat, un preparat inspirat din bucătăria italiană.
Fiecare fel de mâncare a fost servit oaspeţilor prezenţi la eveniment (un numeros grup de austrieci, câţiva cetăţeni britanici şi o familie de români), tot meniul fiind apreciat la superlativ de aceştia. Jakob Hausmann s-a întreţinut minute bune cu oaspeţii, a glumit cu aceştia şi le-a împărtăşit mici secrete din munca şi pasiunea sa.
Acesta a fost primul spectacol culinar desfăşurat în acest sezon la Restaurantul “Ferdinand I al României” din Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, alte câteva evenimente similare urmând a se desfăşura în perioada următoare.
Restaurantul din holul ineditului hotel de la Bâlea Lac, obiectiv unic în partea de sud - est a Europei, este deschis zilnic, pe întreaga durată de vizitare, cei interesaţi putând servi aici diverse băuturi reci (unele, servite în pahare de gheaţă) sau calde, gurmanzii dornici de experienţe culinare având posibilitatea de a servi preparate rafinate, inspirate din bucătăria românească şi nu numai.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia