Tribuna
PNL
Deşi terenurile şi locuinţele se ieftinesc,
Cererile pentru credite ipotecare scad
Rareș BIŢU
656 vizualizari
* băncile se aşteaptă la scăderea drastică a cererii de credite pentru populaţie în ultima parte a anului, în special a celor ipotecare *
O analiză realizată de Banca Naţională a României arată că băncile se aşteaptă ca în această perioadă să scadă cererea de credite pentru populaţie, în special pentru creditele ipotecare, deşi preţul terenurilor şi al locuinţelor a scăzut.
"Se aşteaptă o reducere severă a cererii de credite ipotecare, atât pe fondul adoptării noilor norme prudenţiale privind creditarea populaţiei, cât şi datorită majorării substanţiale a costurilor finanţării. În zona euro, evoluţia cererii ipotecare s-a menţinut pe trendul pe care s-a înscris încă de anul trecut, dinamica acesteia fiind semnificativ negativă", arată analiza BNR.
Teoretic, cardurile de credite vor fi singura formă de împrumut la care băncile se aşteaptă la uşoare creşteri ale cererii pentru ultimul trimestru al acestui an, însă cu mult mai reduse faţă de creşterile înregistrate în timpul verii.
Specialiştii BNR se arată surprinşi de faptul că, în contrast cu cererea redusă de credite ipotecare, cererea de credite de consum a crescut şi continuă să fie mai ridicată faţă de perioada trecută. Pentru perioada următoare însă, estimările arată că este posibil să scadă cererea pentru creditele de consum în ansamblu şi să se tempereze cererea de carduri de credit.
Aceeaşi analiză arată că standardele de creditare au devenit mai aspre în cazul creditului de consum dar au rămas nemodificate pentru creditele de achiziţie a locuinţelor şi terenurilor.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia