Tribuna
Centrul Regional de Resurse Sibiu - în sprijinul persoanelor vulnerabile social
Alexandra CHEŞCU
1551 vizualizari

Persoanele cu dizabilităţi şi cele care trăiesc din venitul minim garantat din judeţele Sibiu, Alba, Mureş, Braşov, Harghita şi Covasna au acum la dispoziţie Centrul Regional de Resurse (CRR) Sibiu. Centrul reprezintă primul pas spre înfiinţarea "Fabricii de bine", în zona din centrul ţării, care este gândită de către asociaţie, în cadrul proiectului “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înfiinţarea şi Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”, cofinanţat din Fondul Social European.
Centrul Regional de Resurse (CRR) din Sibiu, care este situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr.20, li se adresează persoanelor cu dizabilităţi, dar şi celor care trăiesc din venitul minim garantat. Având drept obiective consolidarea capacităţilor, competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru persoanele vulnerabile social şi susţinerea integrării lor în câmpul muncii, CRR Sibiu le oferă gratuit informaţii utile persoanelor dezvantajate.

Informaţiile se găsesc aici

“Vom încerca să completăm şi să susţinem activitatea instituţiilor locale şi să oferim sprijinul nostru gratuit şi necondiţionat tuturor acelora care ni-l vor solicita. Sperăm ca CRR Sibiu să fie recunoscut de comunitatea locală ca o sursă credibilă şi completă de informare, iar înfiinţarea întreprinderii sociale anul viitor să fie încununarea eforturilor din acest proiect dedicat oamenilor”, a declarat Anca Ştefan, Managerul Proiectului.
Centrul este deschis de luni până vineri, între orele 9-13, profesioniştii asociaţiei oferind informaţii cu privire la: autorităţile publice care au atribuţii în stabilirea şi încadrarea persoanelor în grade de handicap, drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi ale celor care trăiesc din venitul minim garantat. Dincolo de toate acestea, cei interesaţi pot afla mai multe despre economia socială din România şi din Uniunea Europeană şi impactul pe care aceasta îl are asupra economiei, precum şi informaţii despre stadiul, evoluţia şi obiectivele platformei „Fabrica de bine”, dezvoltate de Asociaţia REACT.

Locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi

Persoanele cu dizabilităţi, dar şi cele care trăiesc din venitul minim garantat vor putea să obţină un loc de muncă în cadrul întreprinderii sociale active în domeniul manufacturării de produse din hârtie reciclată. Termenul limită pentru înfiinţarea întreprinderii de către CRR Sibiu este august 2012. Mai mult, începând cu septembrie 2012 vor fi angajate în cadrul întreprinderii sociale, 25 de persoane vulnerabile social, între care 15 persoane cu dizabilităţi şi 10 persoane care trăiesc din venitul minim garantat.
Acesta nu este singurul proiect elaborat de Asociaţia REACT, programele care au ca scop sprijinirea societăţii civile vizând trei aspecte: integrare socială, educaţie şi sănătate publică. Printre programele de până acum ale organizaţiei se remarcă "O şansă pentru viaţă" – program naţional de donare de sânge, "Succes în carieră" – proiect naţional de conferinţe mentorale pentru liceeni şi "Fraţii mai mari" – proiect de integrare socială a copiilor instituţionalizaţi.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA