Tribuna
PNL
Centrală nucleară lângă Tălmaciu?

Potrivit HotNews.ro, studiul de amplasament pentru a doua centrală nucleară a ţării a fost finalizat, iar cele mai bune patru locaţii selectate se află în judeţele Braşov, Sibiu, Arad şi Cluj. Declaraţia a fost făcută agenţiei NewsIn de către Valică Gorea, fost preşedinte al Agenţiei Nucleare.
"Cea mai potrivită locaţie pentru noua centrală nucleară ar fi între Făgăraş şi Tălmaciu, pe Olt. Pentru a stabili cele mai bune locaţii pentru centrala nucleară s-a ţinut cont de existenţa unui râu în apropiere, de seismicitate, rocă pentru fundaţie, climatologie, circulaţia curenţilor de aer fiind foarte importantă, şi de umiditate", a explicat Valică Gorea.
Studiul de amplasament a costat 3,580 milioane lei, bani suportaţi din fondurile structurale pentru dezvoltare industrială, potrivit fostului preşedinte al Agenţiei Nucleare.
Puterea instalată a noii centrale nucleare va fi, cel mai probabil, de 3.000 MW şi va avea maximum două-trei grupuri, a mai spus Gorea.
România deţine în prezent o singură centrală nucleară, la Cernavodă.

comentarii
20 comentarii

nu suntem de acord.nu distrugeti zona TALMACIULUI.trebuie sa ne opunem.
lae
02.04.2009 07:12
Dorel esti chiar dus cu pluta altceva nu spunem!
UN SIBIAN
02.04.2009 08:58
Categoric nu trebuie sa lasam sa se intample una ca asta!!!
sibianca
02.04.2009 09:04
Categoric nu trebuie sa lasam sa se intample una ca asta!!!
sibianca
02.04.2009 09:04
Oltul curge tot la vale cite hidrocentrale se poate face pe vale nu trebuie reactoare finca apa curge la vale de ce nu o folosim prin forta naturi de sa aducem deseurile Europei la Sibiu (in judet)in Ardeal si asa curenti de aer dinspre Oltenia bat de doua 2 ori pe an o data in sus si o data in jos ,nu va lasati indusi in eroare de niste Excroci financiar copii copiilor vostri va mai putea respira aer curat de munte eu cred ca nu nu lasati TALMACENI asa ceva sa se intimple la voi vret sa ajungeti ca RUSI de CERNOBIL nu HOTARIT.
un alt sibian
02.04.2009 09:13
facectiva centrala atomica la bucuresti la voi in curte, lasatine pe noi inpace, imputiti afaceristi bucuresteni...
unu din talmaciu
02.04.2009 09:29
pentru asa ceva sunt bani ?penru salarii si pensii nu sunt bani vor sa ne omoare ca pe cei de la cernobil tare suparati sant bucurestenii pe sibieni
888
02.04.2009 10:22
IN ZONA TALMACIULUI BATE VANTUL TOT TIMPUL. DE CE NU S-AU GANDIT LA CENTRALE EOLIENE? PEDELISTII SUNT MAI RAI DECAT COMUNISTII! PREFECTUL E INCANTAT. E MAI TARE PARTIDUL DECAT FAPTUL CA E NASCUT AICI? DE DATA ASTA CHIAR TREBUIE SA NE UNIM TOTI!
L. BOAR
02.04.2009 10:47
Cand toata omenirea se indreapta spre implementarea de sisteme energetice ecologice ,dece noi ne orientam spre sisteme extrem de costisitoare si de mare risc in legatura cu protectia mediului ,atata timp cat nu obtinem prin aceasta nici independenta energetica intrucat combustibilul nuclear trebuie sa-l importam.Cu ce costuri?!!!Unde se va face si cat ne va costa depozitarea reziduurilor radioactive rezultate din arderea combustibilului??/Sunt doar 2 intrebari la care opinia publica ar trebui primeasca raspuns.
Intrebari?!
02.04.2009 11:54
Cica s-a tinut cont de seismicitate, astia ne iau de prosti? Zona Fagarasului e a doua zona seismica a tarii, iar zona in care vor sa faca ei centrala e exact pe culoarul central de propagare a undelor seismice din zona Fagarasului. Doar stie orice prost ca aceste seisme se propaga catre vest (sibiu) si sud (valcea-pitesti).
Vai mama lor de prosti.
Sibian
02.04.2009 11:56
Ce mari ecologisti ati devenit voi sibienii si talmacenii in special. Nu va uitati ca in curand o sa fiti ingropati de gunoaie si de pet-uri.
Ma intreb de ce nu luati nici o masura in acest sens????? Cibinul, Oltul e plin de gunoaie, cum puteti suporta asta?/??/....ecologistilor???????
ecologist
02.04.2009 15:48
Nu-mi doresc o centrala nucleara in apropierea Sibiului!
Stan Patitu
02.04.2009 18:04
dragii mei stati linistiti ca astia nu sunt in stare de 20 de ani sa termine hidrocentrala de la Racovita si credeti ca vor construi ei o centrala nucleara in zona??? si chiar daca vor, va trebui sa nu-i lasam...
un racovitean
02.04.2009 18:13
Intr-o perioada de reparatii,am avut ocazia sa vizitez centrala nucleara de la Biblis-Germania.Acolo,pentru racire,se utilizeaza o zecime din apa Rinului,care oricum este mai mult decat debitul Oltului la Racovita. In aval de centrala,apa Rinului are temperatura crescuta cu 3 grade.Ce ar insemna aceasta pentru Olt,un rau cu debit foarte fluctuant? Apoi,masurile de securitate la Biblis,unde moderatorul reactiei este carbonul,sunt exceptionale,iar personalul cu care am discutat-foarte competent.Mi-e teama de consecintele unei activitati superficiale in centrul tarii,cand la supraincalzire,o asemenea centrala devine bomba atomica.
Locul unei centrale nucleare nu poate fi decat la Dunare si bulgarii au inteles bine acest lucru.
Am tinut sa revin in Forum si sa indemn sibienii sa se opuna inca din start,constructiei centralei.
Stan Patitu
02.04.2009 20:25
Dupa cutremurul ce o sa vina se va muta capitala la Sibiu sau in cel mai rau caz la Brasov deci guvernantii nu vor face o centrala atomoelectrica asa de aproape de capitala.Oricum nu vom lasa sa se construiasca in Ardeal:
Alexandru.T:
02.04.2009 21:32
sa ne unim si sa nu acceptam asa ceva,chiar daca se va construi in........50 ani,sa ne gandim la copii nostri
lae
02.04.2009 22:03
Cibinul si Oltul sunt pline de peturi ?????Ia te uita putin in Dambovita .........Nu putem permite acest genocid ........sunt interese si probabil asa mai spala unii banii nostri ca este la moda.Sunt atatea alternative in producerea curentului care nu distrug mediul inconjurator in care cu totii traim indiferent de rasa / sex / pozitie sociala.......Daca se va face un miting pe aceasta tema fiti sigur ca-s primul care ii in stare sa se bata cu toti rahatii aia care vor sa distruga viitorul copilului meu........
Sibianul Furios
09.04.2009 23:25
sunt niste impertinenti care arunca gunoaiele in curtea vecinilor,ma refer la bucurestenii lesinati,sa o faca langa palatul parlamentului fara masuri de securitate radioactiva,poate mai scapam de ei ,mama lor de hoti.Hai sa fim noi sibienii uniti ca in rest nici o sansa.Sa nu-i lasam sa ne distruga zona si aerul si sanatatea.
alt sibian
10.04.2009 00:06
Nicidecum nu cred ca ne dorim o centrala nucleara in Ardeal. Trebuie sa protestam si sa protejam Ardealul de ideile mizerabile ale bucurestenilor.
Mihaela
27.04.2010 21:00
Eu sunt din Maramures si ii sustin pe toti ardelenii care se opun construirii acestei centrale. Trebuie sa ne gandim si la copiii nostri
Mihaela
27.04.2010 21:03
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica