Tribuna
PNL
Centenarul României Mari le-a adus mârşenilor un spectacol folcloric extraordinar
Dan FRÂNCU
740 vizualizari
Centenarul României Mari le-a adus mârşenilor un spectacol folcloric extraordinar

De o mare bucurie au avut parte duminica trecută iubitorii cântecului şi dansului ce locuiesc în Mîrşa: un spectacol folcloric extraordinar, desfăşurat în aer liber, în parcul de joacă din centrul localităţii.
Mîrşa, gazdă în premieră pentru istoria post-decembristă a unui asemenea eveniment cultural, i-a primit cu braţele deschise pe toţi protagoniştii spectacolului, numărul mare de localnici ce au asistat, precum şi atmosfera deosebit de frumoasă, fiind adevărate imbolduri atât pentru artiştii ce au evoluat pe scenă, cât şi pentru oamenii implicaţi în organizare. Ca urmare, spectacolul a fost unul deosebit, iar cele trei ore ale evenimentului (o durată aproape dublă decât cea stabilită iniţial) au făcut ca oamenii să uite de necazuri şi să se simtă la fel ca într-o zi de autentică sărbătoare.
Dedicat aniversării Centenarului României Mari, spectacolul folcloric extraordinar de la Mîrşa a reprezentat un cadou oferit tuturor locuitorilor de Ansamblul Folcloric „Purtata Junilor Avrigeni”, Asociaţia Culturală „Tradiţii şi Obiceiuri Avrigene” şi Primăria oraşului Avrig, cu finanţare de la bugetul local.
Spectacolul a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, „Deşteaptă-te, române!”, moment solemn în timpul căruia pe scenă au poposit mai mulţi feciori cu drapelul românesc.
Primul punct artistic din programul spectacolului a aparţinut Ansamblului Folcloric „Mlădiţele” al Liceului Tehnologic Mîrşa, grupare formată doar din elevi localnici, ce a prezentat spectatorilor două suite de dansuri din zona Sibiului.
Apoi, scena a fost ocupată de frumoşii şi talentaţii dansatori din Ansamblul Folcloric „Purtata Junilor Avrigeni”, dar şi de soliştii vocali şi instrumentişti colaboratori ai acestui ansamblu, care, pentru aproximativ două ore, au prezentat mîrşenilor suite de dansuri populare şi cântece din mai multe zone etno-folclorice ale ţării. Au cântat (şi încântat!) publicului, solistele Denisa Alexan, Otilia Bolohan, instrumentiştii Radu Alexan, Raul Paraschiv şi prof. Neluţu Paraschiv, invitatele speciale ale evenimentului fiind solistele Sânziana Ștefan şi Claudia Olariu. Regia şi coregrafia spectacolului au fost asigurate de coregraful Ovidiu Zeicu, acompaniamentul muzical a aparţinut formației conduse de Ovidiu Munteanu, iar orchestrația muzicală a fost realizată de prof. Neluţu Paraschiv.
La fel ca şi debutul evenimentului, încheierea a avut un caracter festiv, „Hora Unirii” ce a răsunat din instalaţia de sonorizare fiind jucată, împreună cu membrii Ansamblului Folcloric „Purtata Junilor Avrigeni”, de foarte mulţi dintre localnicii ce au asistat la frumosul spectacol.
Evenimentul artistic a fost oferit gratuit.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia