Continental
Tribuna
Cele 6 companii sibiene în fruntea topului câștigurilor! Află ce profit înregistrează fiecare.
Cele 6 companii sibiene în fruntea topului câștigurilor! Află ce profit înregistrează fiecare.

În ultimii ani, județul Sibiu a devenit un adevărat magnet pentru investitori, fiind unul dintre cele mai puternice centre economice din țară. Fie că vorbim de industrii precum extracția gazelor naturale, transporturi sau fabricarea echipamentelor electrice, Sibiul găzduiește companii puternice, cu cifre de afaceri ce depășesc 100 de milioane de euro. 

Conform statisticilor, in Sibiu există nu mai puțin de 14.797 de societăți comerciale, dintre care 3.851 fără activitate, și doar 12 coloși care domină detașat piața economică, nu doar la nivel de județ, ci intră în competiție directă cu cele mai mari și puternice companii la nivel de țară.

 

Iată, în continuare, topul celor mai profitabile 5 companii din Sibiu, precum și cifra de afaceri din anul 2018:

 

1. Societatea Națională de Gaze Naturale “Romgaz” SA

Cifra de afaceri: 4.585.189.388 RON

2. Continental Automotive Products SRL

Cifra de afaceri: 3.053.779.361

3. Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA

Cifra de afaceri: 1.800.078.956 RON

4. Marquardt Schaltsysteme SCS

Cifra de afaceri: 1.520.950.512 RON

5. Compa SA

Cifra de afaceri: 704.042.288 RON

6. Kromberg & Schubert România ME SRL

Cifra de afaceri: 652.441.727 RON

 

În ceea ce privește companiile autohtone din Sibiu cu capital privat, detașat, în top se află Compa SA, Con-a SRL sau nemții de la Marquardt Schaltsysteme SCS, cu un număr al cifrei de afaceri de peste 1.4 miliarde de lei, si cu o medie de 1.000 de angajați. Intră aici și citește mai multe informații despre topul celor mai prospere firme din Sibiu. 

 

Compa SA, cu un procent de 54.59% din acțiuni deținute de Asociația Angajaților, rămâne cea mai importantă societate din Sibiu specializată pe producția de subansamble auto. Imediat din urmă vine societatea de construcții și finisaje Con-a SRL, deținută de Mircea Bulboacă, ce a înregistrat în ultima perioadă o creștere spectaculoasă de 51% față de anul precedent. Aici poți să vezi lista de firme din Sibiu indexată în ordine alfabetică, unde vei găsi informații actuale legate de adresa, domeniul de activitate, cifra de afaceri sau numărul de angajați.

 

Nici investitorii străini nu se dau în lături de la a face afaceri în zona industrială de Vest a României, chinezii și nemții fiind cei care dețin cele mai puternice firme sibiene. Unul dintre aceste exemple este fosta fabrică japoneză Takata, specializată pe producția airbag-urilor, cumpărată ulterior de americanii de la Key Safety Systems, al căror pachet majoritar este deținut de chinezii de la Joyson. Unul dintre cei mai mari angajatori din Sibiu, Joyson Electronics, deschide porțile în fiecare zi pentru nu mai puțin de 2.951 de angajați, în timp ce nemții de la Marquardt Schaltsysteme vin vertiginos din urmă cu o medie de 2.874 de angajați. 

 

Așadar, cu toate că un procent de doar 2% din companiile active din Sibiu au peste 50 de angajați, acestea contribuie cu aproximativ două treimi la veniturile din mediul de afaceri. Restul companiilor, și anume nu mai puțin de trei sferturi din total, au maxim doi angajați, însă, cu toate că predomină numeric, contribuie cu doar 7% la veniturile mediului de afaceri. 

 

Sursa imagine: Pixabay.com 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia