Tribuna
PNL
„Ceata Junilor”, aplaudată în Turcia
„Ceata Junilor”, aplaudată în Turcia

O delegaţie a Ansamblului Folcloric "Ceata Junilor", pepinieră a Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului a fost prezentă, între 24 septembrie şi 1 octombrie, la Festivalul Internaţional de Dans şi Muzică din Alanya, Turcia.
Sub îndrumarea managerului şi coregrafului Silvia Macrea, dansatorii sibieni au reprezentat România prin jocurile populare şi obiceiurile din bătrâni, meşteşugit transpuse în scenă. Spectacolele folclorice au avut loc în Alanya, pe scena în aer liber din faţa Primăriei şi în amfiteatrul "Hedef Alanya", în prezenţa a 1000 de spectatori, transmite un comunicat al CJCPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu.
"Suntem mereu fericiţi să vorbim lumii despre ţara noastră frumoasă, prin moştenirea nepreţuită ce o reprezintă folclorul românesc! Ropotele de aplauze ce au urmat fiecărei reprezentaţii a Ansamblului "Ceata Junilor" ne-au umplut sufletele de bucurie. Este un sentiment unic, să primeşti aprecierea a peste 1000 de spectatori, cu toţii fascinaţi de nunta tradiţională românească şi jocurile populare din Transilvania! Acesta este darul nostru de suflet, pentru România, în anul Centenarului Marii Uniri!", declară Silvia Macrea, director artistic al Ansamblului Folcloric "Ceata Junilor".
Turneul de promovare a folclorului românesc în Turcia a fost completat de primirea oficială a delegaţiei sibiene la Primăria din Alanya, ocazie de promovare a judeţului Sibiu şi de consolidare a relaţiilor internaţionale de cooperare, şi cu parada portului popular.
Festivalul Internaţional de Dans şi Muzică din Alanya - Turcia a reunit formaţii de muzică uşoară, fanfare tradiţionale şi ansambluri folclorice din: Estonia, Anglia, Bulgaria, Slovenia, Lituania şi România. (D.C.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia