Tribuna
PNL
Cea mai mare pensie din România sare de 15.000 de euro! Cine o încasează şi de ce. Pensiile sub 2.000 de lei scapă de impozit?
Cea mai mare pensie din România sare de 15.000 de euro! Cine o încasează şi de ce. Pensiile sub 2.000 de lei scapă de impozit?
Nu. Nu un dascăl câştigă averea asta. Cum să fi păţit aşa ceva vreun antrenor de olimpici? Nici medic nu e norocosul care s-a priceput să merite atâta bănet. Nici măcar arhitect care lase în urmă vreun pod sau vreo bijuterie arhitecturală nu e pensionarul de lux al României. ...Cum? "Poliţist"? Mnoo, nici vorbă. Nici măcar poliţist care să lase pe drumuri violatorii şi criminalii care au caracalizat patria, sub ochii îngăduitori ai nemernicilor care umblă deghizaţi în autorităţi.

 

La ştiri tocmai zăresc nişte burtoşi în uniformă sărind gardul, cu toate că  poarta imobilului locuieşte la nici doi metri. Antologice imagini! Aproape antropologice! Apropo: oare burtoaca o fi criteriu la angajare, că sprintul sigur n-are cum. Întreb pentru un prieten cu gânduri rare şi vocaţie de suport. Cum de ce? De chipiu. Plus că de suportat, nu pot şefii să-l îndestuleze cât poate el să suporte.

Dar să revenim, cu toate că de revenit nu mai avem cu siguranţă cum.

Cea mai mare pe ... bagă tobe! ttrrmrmttr ... mai vu ciaţă, pardon, mai cu viaţă! TTRM - TRMMR! Aşa, vezi că se poate?! Deci cea mai mare pensie din România o încasează  - aplauze!  - un fost procuror comunist. Intitulat Gheorghe Bălăşoiu, fostul comandant al Penitenciarului Colibaşi, încasează lunar o pensie de 73.890 de lei. Adică peste 15.000 de euro. Cum adică de ce? Păi, probabil pentru faptele bune pe care le-a desfăşurat când era şefu` la răcoare. Să nu-mi spuneţi că nu ştiţi câte lucruri bune se întâmplau pe vremea comuniştilor în pârnaie. În spatele gratiilor. Probabil că Bălăşoiu împărţea deţinuţilor acadele, analfabeţilor le citea seara poveşti, celor cu ştiinţă de carte le silabisea, cu dărnicie, citate din Senecca şi Homer. Asta când nu începea direct cu Kierkegaard şi Beckenbauer, cum îi plăcea lui când vroia s-audă mirarea arcuind sprâncene. A, şi pilde, le-mpărţea, fireşte, s-ajungă la toată celula. Mbine asta când nu le cânta deţinuţilor la harpă, deşi toţi gardienii ştiau că, el, suflet de vioară, de preferat, preferă flautul.

Cea mai mare pensie din România a fost făcută publică de ministerul Muncii, în urma unui răspuns solicitat de deputatul PNL, Florin Roman, potrivit digi24. Aceeaşi sursă arată că pentru pensiile speciale înseamnă costuri anuale care depăşesc 22 milioane de euro. Acuma că ştiţi "detaliul" ăsta să nu care cumva să vă apucaţi să socotiţi câte şcoli s-ar fi putut face cu banii ăştia. Sau - mai grav - grădiniţe!

Casa Naţională de Pensii Publice achită, în fiecare lună, pentru pensiile de serviciu 105 milioane de lei, din care 87 de milioane de lei au fost plătiţi din bugetul de stat şi 17 milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale.

 

Iată care sunt salariaţii care primesc pensie specială (de serviciu):

 

- consilierii de conturi şi auditorii externi ai Curţii de Conturi

 

- judecătorii şi procurorii

 

- personalul auxiliar de specialitate al instanţelor de judecată şi al parchetelor

 

- funcţionarii publici parlamentari

 

- personalul aeronautic civil

 

- membri ai corpului diplomatic

La pensiile acestor funcţionari se adaugă şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă ale parlamentarilor şi ale primarilor.

Ce se întâmplă cu pensiile

Guvernul a anunţat că pregăteşte impozitarea pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. Pensiile sub 2.000 de lei ar urma să nu mai fie impozitate, iar cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei să fie impozitate cu 10 procente. Pentru pensiile între 7.000 şi 10.000 de lei, impozitul va fi de 30%, procentul urmând să crească la 50% în cazul pensiilor care depăşesc 10.000 de lei. 


comentarii
1 comentarii

„Și să-ți aduni apele toate/Să ne mutăm în altă țară” (Oltul, de O.Goga)
Se mai poate trăi în România, ca om de rând?
Acel procuror e o „victimă colaterală”, adică el a obținut acea pensie în urma unei scheme de calcul creată pentru alți potentați ai sistemului. Câți ca el (sau pe-aproape?
B.Utoru
04.08.2019 08:30
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia