Tribuna
Cea de-a 69-a stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu se încheie joi, cu un concert simfonic
Cea de-a 69-a stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu se încheie joi, cu un concert simfonic
Filarmonica de Stat Sibiu a organizat în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, 53 de evenimente muzicale la care au participat peste 20.000 de spectatori. Stagiunea muzicală se va încheia azi, 13 iunie, la ora 19, cu un concert simfonic.

”În a 69-a stagiune muzicală a Filarmonicii de Stat Sibiu au fost programate, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, 53 de evenimente muzicale, dintre acestea 39 fiind concerte simfonice, 4 recitaluri camerale şi 10 concerte educative, evenimente la care au participat  peste 20.000 de spectatori. Publicul meloman i-a putut urmări la Sibiu, printre alţii, pe dirijorii Theo Wolters (Olanda), Gabriel Bebeşelea (România), Horváth Gábor (Ungaria), Marijn Simons (Olanda), Tiberiu Soare (România), Cristian Oroşanu şi soliştii Remus Azoiţei, Paula Seling, Răzvan Suma, Alexandru Anastasiu, Răzvan Popovici, Vlad Răceu”, spun reprezentanţii Filarmonicii de Stat Sibiu.

 

Concertul simfonic de închidere a stagiunii îl are ca invitat pe pianistul Viniciu Moroianu, iar Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Cristian Oroşanu.

Construită cu grijă şi seriozitate, reputaţia profesională a dirijorului Cristian Oroşanu a determinat prezenţa sa pe multe scene ale Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, Tonhalle Zürich, DSO Berlin, BBC Scotish Orchestra, Lamoureux, Israel Kibbutz Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, din Bruxelles ş.a. De-a lungul timpului, a avut şansa de a fi asistentul dirijorilor Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich şi  Ingo Metzmacher. Mereu atras de latura pedagogică, Cristian Oroşanu este de mai bine de cinci ani profesor de dirijat la Academia de Muzică din Iaşi şi a organizat mai multe cursuri internaţionale de măiestrie la Filarmonica ”Moldova” din Iaşi, Opera Naţională Iaşi şi la Filarmonica din Braşov. Dirijorul Cristian Oroşanu este fondatorul orchestrei Kamerata Kronstadt şi deţine titlul de doctor în muzică.

 

Următorul proiect organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, ”Concerte Estivale. Zile

Muzicale Româno-Americane” va debuta duminică, 23 iunie, de la ora 19, la BJ ASTRA,cu un concert  cu orchestră de cameră “Camerata Cibinensis” şi ansamblul de alamă al Forţelor Aeriene Americane (US Air Force Academy Europe Band): “Vivaldi-Anotimpurile”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia