Tribuna
Ce se întâmplă cu lemnul tăiat din fondul forestier al Avrigului
Dan FRÂNCU
781 vizualizari
Ce se întâmplă cu lemnul tăiat din fondul forestier al Avrigului

În cursul acestui an calendaristic, Regia Publică Locală Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig (structură a Consiliului Local Avrig, ce administrează fondul forestier proprietate publică a Avrigului),poate recolta din pădurea oraşului un volum maxim de 22.367 mc material lemnos. Din această cantitate, cel puţin 51 %, masă lemnoasă prevăzută la exploatarea în amenajamentele silvice, se va putea valorifica în categoria „lemn fasonat”, iar maxim 49 % se va valorifica în categoria „masă lemnoasă pe picior”.  

Volumul masei lemnoase şi modalitatea de valorificare a acesteia, pentru anul 2020, au fost aprobate recent, printr-o hotărâre, de legislativul local avrigean.

Prin acelaşi document s-au reglementat, de asemenea, criteriile, volumele şi priorităţile de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietatea oraşului Avrig. Astfel, pentru asigurarea nevoilor de consum ale populatiei, este prevăzut un volum maxim de 10.000 mc (lemn pentru încălzirea locuinţelor - 9.000 mc; lemn pentru construcţie locuinţe – 1.000 mc), asigurarea necesarului de consum propriu al unităţilor de interes local, este alocat un volum maxim de 50 mc (lemn pentru încălzire – 30 mc; lemn pentru construcţie – 20 mc), iar pentru consumul propriu al administratorului este alocat un volum maxim de 80 mc.

Rezerva de masă lemnoasă pentru anul 2020 a fost stabilită la 20% din volumul produselor principale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia