Tribuna
PNL
Ce "obrăznicie": "Dacia ameninţă Seat. Ba chiar şi Hyundai"
Rareș BIŢU
1838 vizualizari
Performanţele "obraznice" ambalate de constructorul Dacia în Europa au ajuns să salveze Renault. Publicaţia franţuzească La Tribune apreciază că performanţele "obraznice" ale modelelor Sandero şi Duster salvează rezultatele înregistrate de grupul Renault.
"Rezultatele Dacia le salvează pe cele ale Renault, ceea ce este îngrijorător. Marca românească a depăşit luna trecută 20.000 de înmatriculări de automobile noi (în Europa - n.r.). Cota de piaţă s-a apropiat de 2%. Dacia nu este departe de Seat, şi nici chiar de Hyundai. Franţa a absorbit 38% din înmatriculările europene ale mărcii. Nu este rău pentru o maşină care, iniţial, nu era destinată comercializării în Europa de Vest", titrează La Tribune într-un articol intitulat "Obraznicul succes al Dacia în Europa", citat de Mediafax.
Publicaţia din Franţa consideră că întârzierile în livrarea Duster-ului sunt în continuare ridicate, iar cererea pentru acest model este puternică. Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), înmatriculările Dacia au crescut cu 18,7% în Europa, înregistrând una dintre cele mai "frumoase" dinamici de pe piaţă, notează La Tribune.
În schimb, înscrierile în circulaţie ale mărcii Renault au coborât cu 8,9%. Gazetarii francezi spun că scăderea poate fi atribuită performanţelor slabe ale pieţei spaniole, unde grupurile franceze ocupă o cotă importantă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica