Tribuna
Ce avem aici? "Activitate profesională" sau "activitate fizică individuală?"
Ce avem aici?

Nu mică, dar nici mare nu ne-a fost mirarea ca în periplurile noastre jurnalistice prin oraş să găsim, în plin centru, o "noutate" în materie de mâzgăleli, pardon grafitti, prin spaţiul public-privat.

Avem o clădire abandonata de mult timp într-o zonă ultracentrală: strada Nicolae Bălcescu. Aici era pe vremuri "magazinul universal" al oraşului, apoi magazinul "Bucuria copiilor" ("necazul părinţilor"), apoi sediu al Băncii Comerciale Române, apoi "Zara", apoi nimic. Nimic a rămas şi acum, deşi spaţiul este generos şi, cum am spus, foarte central şi cu vad comercial. Dar nu aici e problema, spaţii abandonate mai găsim în zona istorică. Ci faptul că nici vitrinele lui nu au scăpat de febra pandemiei de a scrie chestii şi de a-ţi lăsa semnătura oriunde. Chiar dacă autorităţile locale au căutat cumva să disciplineze aceste manifestări de vandalism (că asta este, nu "e artă" ci doar un vandalism simplist şi insistent) prin amplasarea de panouri prin parcuri prin parcuri (într-o zi o să vedem ce mai fac şi ele, promitem), iată că rezultatul este cam fix pix.

Acum, mostra asta de la fostul Zara este destul de nouă, poate chiar din perioada pandemică. Nu ştim ce a trecut autorul pe declaraţia aia de ieşit afară. "Activitate profesională" sau "activitate fizică individuală?" Nu ştim şi cum, ca de obicei, nu au fost văzuţi de nimeni, atâta vreme cât în centru se patrulează şi se verifică, plus că în zonă sunt mai multe camere de supraveghere decât farmacii şi covrigării la un loc, deci dacă era ceva de văzut, se vedea. Dar aceasta este strict treaba altora, plătiţi pentru asta.

Ce să mai spunem, noi, populaţia fără talente din astea artistice? Că să vă verificaţi pereţii, gardurile şi zidurile mai des, ca nu cumva să vă treziuţi cu opere de artă "inedite"...

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia