Tribuna
SEVIS
Cauți o sobă pe lemne eficientă? Află cum să o alegi pe cea mai bună!
Cauți o sobă pe lemne eficientă? Află cum să o alegi pe cea mai bună!

Ai nevoie de o sobă pe lemne? Iata aici o varinta care s-ar putea potrivi nevoilor tale, una care să te ajute să obții confortul termic necesar în locuința personală pe timp de iarnă.

Trebuie să știi care sunt principalele elemente pe care trebuie să le iei în considerare, pentru a putea cumpăra cel mai bun model! Gama de produse pe care o ai la dispoziție este una variată, așa că este bine să fii pregătit și să cunoști măcar câteva detalii tehnice, esențiale în privința sobei, datorită cărora te vei bucura de o atmosferă primitoare și caldă acasă!

Sobă pe lemne cu marcajul CE

Pentru început, verifică atent produsele de care ești interesat și asigură-te că acestea sunt marcate cu CE. Este vorba despre un indiciu, în funcție de care vei ști dacă soba pe care vrei să o cumperi respectă toate normele corespunzătoare Uniunii Europene în privința siguranței, a sănătății și a protejării mediului înconjurător.

Mărimea

Printre aspectele la care este recomandat să fii atent, înainte de a investi într-o sobă care funcționează pe lemne se numără și dimensiunea acesteia. Cu cât soba este mai mare, cu atât are o putere calorică mai ridicată și o poți utiliza într-o încăpere cât mai generoasă. De regulă, modelele de pe piață pot avea între 3 kW și 15 kW. Ai grijă, însă și la dimensiunea încăperii în care vrei să folosești soba: dacă aceasta este prea mare, atunci trebuie să deschizi geamurile în mod constant, pentru a aerisi!

Pentru a descoperi care este mărimea potrivită de sobă, indicat este să înmulțești lățimea, înălțimea și lungimea camerei în metri, iar apoi să împarți rezultatul la 14. Este adevărat că astfel vei afla o dimensiune aproximativă, iar dacă vrei un rezultat cât mai precis, trebuie să ceri ajutorul unui instalator.

Din ce materiale pot fi realizate sobele lemne?

Când vine vorba despre materialele din care pot fi realizate sobele pe lemne, ele sunt diverse și își asigură rezultate variate:

  • fontă – este un metal care are capacitatea de a prelua foarte greu căldura, așa că nu trebuie să te aștepți ca temperatura să crească imediat în camera în care așezi soba. Chiar și așa, atunci când se încălzește, soba menține o temperatură constantă pentru multă vreme. În general, modelele din această categorie sunt prevăzute cu uși din sticlă pirolizată și sunt dotate cu o funcție esențială de autocurățare;

  • oțel șamotat – avantajul de care te bucuri când alegi o sobă realizată din acest material este că focarul este bine izolat cu argilă arsă (șamotă). Mai mult, căldura se menține o perioadă îndelungată și după ce lemnele ard complet, ceea ce înseamnă că te vei bucura de rezultate excelente, fără să ai nevoie de foarte multe lemne;

  • teracotă – ceramica emailată se folosește deja de zeci de ani pentru realizarea unor sobe pe lemne eficiente. Alegând un model fabricat din teracotă, te vei bucura inclusiv de un design deosebit, atent lucrat și vei aduce un plus de stil în încăperea în care montezi soba.

Tipul de tiraj

Nu uita să ții cont și de tipul de tiraj cu care este dotată soba! Acesta poate fi natural sau forțat, în funcție de modul în care sunt eliminate noxele:

  • tiraj natural – fumul este eliminat prin intermediul unui horn, pe care este recomandat să îl cureți de cel puțin 2 ori pe an;

  • tiraj forțat – noxele sunt eliminate printr-un ventilator, dar trebuie să ai grijă ca sistemul să fie unul eficient, pentru ca fumul să nu se revarse în locuința personală.

www.seminee-expert.ro/ îți pune la dispoziție foarte multe tipuri de obiecte practice, moderne și eficiente, cu ajutorul cărora poți obține atât nivelul termic dorit, cât și un design interesant în locuința personală. Te poți orienta către șeminee electrice, care sunt extrem de populare sau către sobele pe lemne, cu ajutorul cărora îți vei aminti de vremurile de odinioară, când îți petreceai iernile la țară, la bunici!

Date de contact:

Telefon: +4 0721 280 587 / +4 0784 292 820 / +4 0763 687 665

E-mail: office@seminee-expert.ro

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia