FITS 2024
Tribuna
La Sibiu s-au reunit peste 100 de tineri din țară și străinătate.
Câștigătorii Festivalului Internaţional „HermannstadtFest”
Câștigătorii Festivalului Internaţional „HermannstadtFest”

A X-a ediţie aniversară a Festivalului Internaţional „HermannstadtFest”, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 iunie la Sibiu, duminică şi-a desemnat şi premiat câştigătorii. 

 

Timp de 4 zile, atât spectatorii, cât și tinerii talentați au avut ocazia de a asista la evenimente deosebite. În prima zi, concurenții au fost invitați să participe la Palatul Copiilor la un masterclass, unde au putut dialoga cu mentori de seamă: Adrian Ordean, Bogdan Dragomir, Codruț Croitoru, Daniel Vecsei, Lucian Dragotă, Gino și Bianca Bucă. În aceeași zi s-a organizat la Apoldu do Jos un spectacol cu invitați speciali, care au încântat publicul.

Cea de a doua zi a debutat cu un spectacol deosebit, care a avut loc la Cisnădioara, la fundația ,,Little John’s House” pentru tinerii bolnavi. Concursul s-a desfășurat integral la Habermann Markt și printre invitații primei zile se numără: Fanfara Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu, Trupa Young Till Death, Anca Mărginean care a încântat publicul cu o paradă a modei initulată ,,Copilărie în ie”, Cenaclul Lumină Lină cu participarea extraordinară a părintelui Doru Gheaja și nu în ultimul rând, artistul Mircea Vintilă.

În a doua zi de concurs, piața Habermann a fost plină, întrucât atât sibienii, cât și turiștii au vizionat spectacolul aniversar cu ocazia celei de a X-a ediții care i-a avut ca invitați speciali pe Trupa Compact. În aceeași seară, doamna viceprimar a înmânat cheia orașului Sibiu maestrului Adrian Ordean, care în acest an a primit distincția de Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu.

 

În ultima zi de festival, cei peste 120 de concurenți din România, Ucraina, Italia și Statele Unite ale Americii au umplut iar piața Habermann pentru a afla rezultatele, dar și pentru a asista la recitalurile invitaților speciali din cadrul Galei Laureaților.  În acest an, Marele Trofeu la secțiunea ,,Muzică Tradițională” a rămas la Sibiu la domnișoara Diana Dicoi, iar Marele Trofeu la secțiunea ,,Muzică de Divertisment” a fost câștigat de Rareș Ioan din București. Premiul 1 cu excelență ,,Hermannstadtfest”, care constă în prima medie după Marele Trofeu s-a acordat lui Călin Lupea, care a reprezentat atât Brașovul, cât și Statele Unite ale Americii, iar trofeul ,,Adrian Ordean” a fost cucerit de Tudor Miron din București. Trofeul ,,Domy Music Star” acordat unui concurent care a participat la minim 3 secțiuni și care a avut cea mai mare medie, a fost câștigat de sibianca Cristiana Sofia Damian. La secțiunea online a festivalului, care a fost dedicată interpreților din străinătate, Marele Trofeu a ajuns în Bulgaria la Iva Ivanonva Ichevska.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Domy Music Star” – Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociaţia Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română – Sibiu, Radio ,,Trinitas” – Sibiu, Cercul Militar – Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar – Sibiu, Radio România Regional, secția de Muzică Religioasă a facultății de Teologie ,,Andrei Șaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” – Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Studio Canto ,,Rodica Popa Comăniciu”.

Festivalul a fost susținut și promovat de Radio România Regional. Acțiune cofinanţată de Primăria Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.     

 

.

.

.
    

.

.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica