Tribuna
Care sunt cele mai solicitate cocktailuri în restaurante? TOP 5 cocktailuri alcoolice preferate de consumatori
Care sunt cele mai solicitate cocktailuri în restaurante? TOP 5 cocktailuri alcoolice preferate de consumatori

Indiferent de specialitatea fiecărui restaurant, lista de cocktailuri disponibile în meniu reprezintă un detaliu important pentru consumatori. Mai mult decât atât, o cină delicioasă însoțită de cocktailul preferat va rămâne în memoria clienților, determinându-i să revină la restaurantul tău. Pentru a alege cocktailurile potrivite pentru meniul localului tău, este necesar să ai băuturi alcoolice și non-alcoolice de calitate și să studiezi care este amestecul de băuturi preferat de consumatori.

 

Iată top 5 cocktailuri alcoolice preferate de consumatori:

 

  1. Negroni

 

Fiind de origine italiană și răspândit în întreaga lume, negroni este unul din cele mai populare cocktailuri preferate de consumatori. Acest cocktail se pregătește prin amestecarea mai multor băuturi alcoolice, printre care: gin, Vermouth/Martini roșu și Campari. De obicei, cantitatea acestor băuturi este ajustată în funcție de gustul clientului, la care se adaugă cuburi de gheață și se ornamentează cu portocale deshidratate.

 

  1. Daiquiri

 

Daiquiri este un cocktail originar din Spania și are un gust dulce-acrișor adorat de mulți clienți. Un Daiquiri veritabil conține rom, suc de lămâie sau lime, zahăr sau alți îndulcitori. Pentru a prepara acest cocktail este importantă gama de rom negru aleasă de la Wpg.ro cu multă atenție, având în vedere că romul este unica și principala băutură alcoolică din acest cocktail.

 

  1. Margarita

 

Originea acestui cocktail este necunoscută, însă mai multe surse susțin că ar provine din Mexic și s-ar fi extins în toată lumea, însă acesta este preferat în diverse colțuri ale lumii, indiferent de istoricul băuturii. Potrivit rețetei originale, tequila este băutura de bază conținută în cocktailul respectiv, urmată de triple-sec, suc de lime și sare. Amestecul se servește cu gheață într-un pahar de cocktail cu „trepte” numită „pahar pentru Margarita”.

 

  1. Hugo

 

Hugo este un cocktail de-a dreptul răcoritor, ideal atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Rețeta acestuia este una pe cât de simplă, pe atât de surprinzătoare prin combinația inconfundabilă a aromelor. Pentru a obține un Hugo veritabil, este nevoie de sirop de soc, prosecco, apă minerală, câteva frunze de mentă și felii de lime. Se servește adesea în pahare de vin, tip lalea, fiind decorat cu frunzele de mentă și feliile de lime. 

 

  1. Aperol Spritz

 

O altă băutură extrem de populară și potrivită diferitor tipuri de mâncare este Aperol Spritz. Fiind de proveniență venețiană, Aperol Spritz s-a extins în nord-estul Italiei și treptat a ajuns o băutură populară în mai multe state europene. Acest cocktail este dulce și puțin amărui, fiind potrivit atât în calitate de aperitiv, cât și pentru a fi servit la masa principală. Rețeta clasică a acestei băuturi constă în amestecarea unui Aperitiv Aperol, prosecco, suc de portocală și o felie de portocală pentru decor. 

 

Așadar, cocktailurile din cadrul meniului tău pot fi acele elemente care dublează nota clientului și îi pot oferi o doză suplimentară de satisfacție față de restaurantul tău. Prin urmare, este extrem de important să alegi cu minuțiozitate ce băuturi adaugi în meniu și să optezi pentru produse de înaltă calitate.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA