Tribuna
Cântec, joc şi voie bună la Festivalul ”Sus pe muntele din Jina”
Liuba STARII
1861 vizualizari
Cântec, joc şi voie bună la Festivalul ”Sus pe muntele din Jina”
Aproape o jumătate de secol a trecut de când a luat naştere Festivalul "Sus pe muntele din Jina”. În 4-5 august, cea de-a 48-a ediţie a celui mai vechi festival al satelor sibiene îi va aduna din nou pe localnicii şi turiştii pasionaţi de muzica tradiţională şi folclorul românesc.

La deschiderea Festivalului "Sus pe muntele din Jina" spectatorii se vor bucura de momente artistice susţinute de formaţii de dans din judeţele Vâlcea, Alba şi Sibiu. De asemenea, va cânta o formaţie condusă de cunoscutul instru­men­tist Adi Neamţu. În plus, pe scena festivalului vor urca Mihaela Petro­vici, Dumitru Stoicănescu şi soţii Maria şi Mihai Nemeş.

"Am obţinut confirmări de la ar­tişti pe care comunitatea îi îndră­geşte, pe care jinarii şi i-au dorit la sărbătoarea lor şi pe care, negre­şit, o să-i aplaude sincer toţi invitaţii noştri. Este un program realizat cu implicarea întregii comune şi cu aportul Consiliului Judeţean Sibiu, motiv pentru care le mulţumesc atât colegilor mei din Consiliul Local Jina cât şi Danielei Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu", a spus Vasile Gheorghe Beschiu, primarul comunei Jina.

În program este cuprinsă, sâm­bătă seara, şi proiecţia unuia dintre filmele celebrului regizor Dumitru Budrala. Duminică, 5 august, pe scena de la Jina vor urca autorită­ţile locale şi judeţene, iar de la ora 12.30 formaţiile locale de dansuri şi de fluieraşi, precum şi soliştii locali.

În a doua parte a evenimentului vor evolua profesioniştii Ansam­blului "Cindrelul Junii Sibiului" şi cunoscuta interpretă Stana Ste­panescu.

"Îi invităm pe toţi cei care vor să ne revadă sau să ne cunoască să urce la Jina, la întâlnirea cu tradiţiile şi cu o comunitate unică. Suntem bucuroşi de oaspeţi şi gata să îi primim pe toţi cu cinste şi respect", mai spune primarul Vasile Gheor­ghe Beschiu.

Festivalul "Sus pe muntele din Jina" este o acţiune  organizată de Primăria şi Consiliul Local Jina şi cofinanţată în 2018 de Consiliul Judeţean Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA