Tribuna
PNL
Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, întârziată de seceta din Kenya
Sorana MAIER
2667 vizualizari
Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, întârziată de seceta din Kenya
* medicii veterinari au plecat în Africa, unde seceta face ravagii între animale * campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, întreruptă o săptămână, va continua încă trei săptămâni * sterilizarea şi vaccinarea unui câine vagabond costă 20-25 euro * banii sunt plătiţi de Vier Pfoten din donaţii internaţionale *
Sterilizări din donaţii
Medicii veterinari care lucrau cu Fundaţia Vier Pfoten la campania de sterilizare a câinilor din Sibiu au plecat pentru o săptămână în Kenya, ţară unde, zilele acestea, seceta face ravagii şi omoară zeci de mii de animale, motiv pentru care campania de la Sibiu a fost amânată o săptămână şi va fi reluată începând de luni.
Fundaţia Vier Pfoten are o înţelegere cu Primăria Municipiului Sibiu pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără stăpân, campanie care se derulează periodic, timp de câte o lună.
De la finalul lunii septembrie, echipa fundaţiei a sterilizat aproximativ 100 de câini din Sibiu, după ce prima etapă a acestui proiect s-a desfăşurat începând cu 4 mai, timp de o lună şi jumătate. În această perioadă, echipa Stray Animal Care a sterilizat, tratat şi vaccinat 855 de animale fără stăpân.
Câinii sunt prinşi, sterilizati, marcaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi iar după perioada postoperatorie, dacă nu apar complicaţii medicale, sunt returnaţi în locul din care au fost luaţi.
Echipa este formată din medici veterinari, tehnicieni veterinari şi prinzători cu experienţă.
"Proiectul are ca scop soluţionarea civilizată şi eficientă a situaţiei animalelor fără stăpân, oferindu-le acestora şansa de a trăi şi de a fi acceptate de către întreaga comunitate. Înţelegerea noastră cu Primăria Sibiu presupune ca aceasta să ne ofere spaţiu şi benzină pentru deplasările pentru prinderea animalelor. Colaborarea cu Primăria din Sibiu este una dintre cele mai bune din ţară", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţă de de presă, Ruxandra Stoica, director de marketing al fundaţiei.
Practic, întreaga procedură de sterilizare şi tratament a câinilor costă 20-25 euro pentru fiecare animal, iar banii sunt plătiţi de Vier Pfoten din donaţii internaţionale, căci donaţiile din România sunt infime.
În timp, câinii fără stăpân se vor împuţina şi vor dispărea cu totul. Ruxandra Stoica spune că situaţia de la Sibiu este mai bună decât în alte oraşe în care fundaţia activează, însă vor fi nevoiţi să revină pentru campanii de sterilizare încă doi- trei ani pentru a rezolva situaţia complet. Spre exemplu, în Sighişoara, după câteva etape de sterilizare, câinii vagabonzi au dispărut, dar în alte oraşe au fost aduşi cu camioanele din zonele apropiate, a explicat Ruxandra Stoica.
Pentru animale
Proiectul pentru sterilizarea animalelor fără stăpân, Stray Animal Care, este un proiect pe care Vier Pfoten l-a desfăşurat şi îl desfăşoară în mai multe ţări care se confruntă cu un număr mare de animale fără stăpân, ţări ca Bulgaria, Grecia, Italia, ca soluţia cea mai eficientă şi umană pentru rezolvarea situaţiei animalelor fără stăpân.
În România, proiectul SAC se desfăşoară începînd din 2002, în diferite oraşe, precum Buşteni, Cluj, Focşani, Galaţi, Sinaia, Sighişoara, litoral.
Vier Pfoten este o fundaţie independentă din punct de vedere politic şi financiar, care îşi finanţează întreaga activitate din donaţii.
Până în prezent, organizaţia a deschis birouri în Austria, Germania, România, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia şi Olanda, dar activează pe plan internaţional oriunde animalele au nevoie de ajutor. Totodată, datorită implicării Uniunii Europene în problemele privind protecţia animalelor încearcă să acţioneze pentru soluţionarea acestora, inclusiv la nivel european, prin biroul de lobby deschis recent la Bruxelles.
comentarii
1 comentarii

unde este amplasat centru de castrare azi 14 10 09 in sibiu?
grecu
14.10.2009 18:23
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia