Tribuna
Campania antidrog a ajuns la „Insula Speranţei”

Recent, la aşezământul „Insula Speranţei” din Şelimbăr, centrul de reabilitare pentru femei dependente de alcool, droguri, medicamente, şi alte dependenţe, a avut loc o nouă acţiune din cadrul cam­paniei de prevenire a consu­mului de droguri, orga­nizată de Centrul de Prevenire, Eva­luare şi Consiliere Antidrog Sibiu, împreună cu Departa­mentul Social al Arhiepisco­piei Si­biului. La „Insula Spe­ranţei”, atât persoanele asis­tate din centru, cât şi vizita­torii au avut parte de mo­mente înălţătoare, graţie cu­vintelor de încurajare şi rugă­ciunilor rostite de preoţii Nicolae Rusu, consilier social şi Nicolae Laţchescu, inspector social, care împreu­nă cu „lecţia” despre riscurile, din punct de vedere juridic şi al sănătăţii personale şi so­ciale, ţinută de inspectorul principal de poliţie Lucian Ghi­diu, din partea CPECA Sibiu, au reuşit puţin să „ru­pă” tipicul activităţilor coti­diene ale femeilor aflate în aşezământ. În plus, „oaspeţii” au mai oferit centrului şi o mică donaţie constând ^n bunuri alimentare.
Interesantă şi pozitivă a fost deschiderea spre comuni­care a tuturor părţilor implicate în acţiunea de la „Insula Speranţei”, lucru confirmat prin rugămintea, atât a fe­mei­lor aflate sub tratament, cât şi a personalului instituţiei, excelent coordonată de direc­torul ei, Crina Lupea, ca asemenea vizite să se mai repete.
*
Tot săptămâna aceasta, la aşezământul „frate” al Insulei Speranţei, respectiv „Nazaret” din Şura Mică, va avea loc, sâmbătă, cu ocazia aniver­sării a 16 ani de existenţă, o Zi a Porţilor Deschise, unde organizatorii doresc să se întâlnească atât cu foştii pacienţi ai centrului, cât şi cu toţi cei interesaţi de activitatea acestui aşezământ.
Evenimentul va avea loc de la ora 10, şi va consta din: slujbă ecumenică la biserica evanghelică din centrul co­munei, vizitarea aşezămân­tului, program artistic, tom­bolă plus o oră de terapie de grup cu foştii şi actualii pa­cienţi, ne-a informat dr. Hol­ger Lux, directorul Aşeză­mântului Nazaret.
comentarii
1 comentarii

ati uitat cind eba declara la bruxelles ca trebuie legalizat consumul de iarba in romania?
care eba?eba basescu fiica suspendatului!
daria
06.07.2012 23:33
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA