Tribuna
Busuiocul, alimentul care te poate ține alert și în putere!
Busuiocul, alimentul care te poate ține alert și în putere!

Busuiocul este o plantă pe cât de banală, pe atât de benefică pentru foarte multe lucruri. Acesta ne poate ajuta să ne simțim mai alerți și mai concentrați, ar ajuta în combaterea depresiei și a anxietății, ne-ar ajuta să avem un ficat sănătos și multe altele.

 

Numele de busuioc vine din termenul de origine latină “Ocimum basilicum”. În India, busuiocul este considerat un remediu popular și îi spune “Tulsi”, adică “busuioc sfânt”. Deși este o plantă de mici dimensiuni, mirosul și gustul lui puțin aromat l-au făcut foarte popular în bucătărie, așa că avem nenumărate rețete cu această plantă. Pe lângă gustul pe care îl dă mâncărurilor, busuiocul mai este recunoscut și pentru proprietățile sale terapeutice puternice și pentru multele beneficii. Noi o să menționăm câteva și poate o să afli ceva nou din articolul nostru.

În primul rând, această plantă ar fi nemaipomenită pentru a avea o digestie corectă. Consumându-l, am putea să scăpăm de balonare sau de retenția de apă. Ar putea de asemenea să ne taie pofta de mâncare, să ne ajute să scăpăm de crampele de stomac sau de reflux acid. Busuiocul ar ajuta de asemenea la ameliorarea durerilor de cap, a răcelii, gripei și a insomniei. Uleiurile găsite în acesta, ca eugenol, citronelol și linalol, ar avea proprietăți anti-inflamatorii, ar scădea riscul unor boli cardiace și ar ajuta în cazul artritei reumatoide.

În al doilea rând, busuiocul ar avea nenumărate beneficii asupra pielii noastre. Ar fi o opțiune ideală pentru cei care au tenul gras și ar curăța cu eficacitate porii de impurități sau mizerie. Specialiștii ar recomanda o pastă făcută din busuioc, lemn de santal și apă de trandafiri. Las-o pe față timp de 20 de minute, apoi spală cu apă rece. Acest tratament ar ajuta și la prevenirea acneei.

Mai mult, ai putea înlocui cu succes cafeaua, cu ceai de busuioc și rozmarin, iar efectele ar fi cam aceleași. Pe lângă faptul că cele două ingrediente te pot ține treaz, te vor face de asemenea mai alert, ar putea îmbunătăți activitatea cerebrală și ai putea deveni și mai productiv. Ceaiul de busuioc și rozmarin ar fi alegerea cea mai potrivită dacă trebuie să înveți pentru un examen de exemplu, dacă trebuie să lucrezi la un proiect de muncă până târziu în noapte sau dacă doar dorești să te relaxezi jucând jocuri de cărți sau chiar păcănele. Opțiunile sunt nelimitate, mai ales la faimoasele sloturi, din moment ce tot mai multe jocuri apar acum. Așa că, data viitoare, poți schimba îndrăgita cafea cu un ceai.

 


 

Pe lângă focusul crescut pe care l-am putea avea, busuiocul ar fi de recomandat și în lupta cu depresia și anxietatea. Specialiștii cred că ar stimula niște neurotransmițători care regularizează hormonii responsabili de fericirea și energia noastră. De asemenea, această plantă mai este cunoscută și ca un agent anti-stres, așa că, următoarea dată când vă simțiți stresați, cel mai bine este să vă preparați un ceai de busuioc sau chiar să vă gătiți o mâncare cu busuioc.

Acest ingredient ar fi benefic și diabeticilor. Planta are un indice glicemic scăzut, poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului și al trigliceridelor din sânge.

Un alt beneficiu recunoscut al busuiocului ar fi faptul că este un revigorant al funcțiilor hepatice și ne poate ajuta să avem un ficat sănătos. S-a constatat că acest element ar potența puterea de dezintoxicare la nivelul ficatului deoarece, în frunzele de busuioc, regăsim șase substanțe cetonice ce au rolul de a accelera procesul metabolic al celulelor hepatice.

Nu în ultimul rând, busuiocul ne-ar ajuta și la dezintoxicarea corpului deoarece crește viteza de metabolizare a unor toxine ce sunt prezente în alimentația noastră, de la grăsimi, prăjeli etc.

După cum puteți vedea, beneficiile sunt nenumărate în acest aliment-minune. Oricum l-am consuma, intern sau extern, ar trebui totuși să avem răbdare în a vedea beneficiile și să nu ne așteptăm la minuni după o singură utilizare. De asemenea, ar fi ideal să și ducem o viață sănătoasă, o alimentație corectă, combinată cu exerciții fizice.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia