Tribuna
Bunătăți de pe blogurile sibienilor
Alexandra CHEŞCU
7645 vizualizari
Bunătăți de pe blogurile sibienilor
Se ia o rețetă de găluște cu prune, una de gogoșele cu iaurt, o ciorbă de salată, bineînțeles tot sub formă de rețetă, ”cea mai bună ciorbă de fasole păstăi”, o pereche de cercei, ceva linguri de lemn pictate și rochii, muuuulte rochii. Cam așa s–ar putea descrie în doar câteva cuvinte rezultatul creativității unora dintre bloggerii sibieni.
În cazul în care curiozitatea ar mâna pe cineva pe indexul blog-urilor sibiene, ar putea observa că, pe lângă paginile care le aparțin ”scriitorilor”, adică a celor care se dezlănțuie în reverii literare, pe lângă paginile ”știriștilor” și ”comentatorilor” de știri sau cele ale tinerilor sau mai puțin tinerilor (cine știe), care vor să anunțe pe toată lumea că au mâncat omletă la micul dejun sau că au fost în vacanță la....există și bloggeri care își folosesc mâinile și creativitatea pentru îndeletniciri care dau savoare vieții.

Trei bloguri pentru papilele gustative....

Ideea că, dacă gătești ești blestemată la o viață petrecută ”la cratiță”, pare să fie din ce în ce mai puțin acceptată de societate, fapt pentru care, în ultimii ani, ești o femeie (sau un bărbat) cu adevărat modern(ă), doar dacă reușești să te miști cu grație și în bucătărie. Trend-ul ascendent și popularitatea din ce în ce mai mare a ”bucătăritului”, se observă în numărul uriaș de pagini personale care au ca subiect Gătitul. Și uite-așa, generații întregi de începători în bucătărie găsesc noi și noi surse de inspirație pentru a se descurca atât cu clasicele sarmale sau salată de boeuf, cât și cu mâncărurile sofisticate, care au drept personaj principal brânza brie sau diferitele crustacee. 
Internetul geme de pagini culinare, dar, de se întreabă cineva cam ce gătesc bloggerii sibieni, este suficient să arunce o ocheadă pe pagini precum Ada's World, Dana's Blog sau Betty's Kitchen. Și ce splendoare găsim aici! Povești dulci sau sărate, în funcție de starea de spirit a autoarelor, care ne îmbie virtual cu fel de fel de rețete și fotografii, de-ți lasă imaginația...apă. Peștele, porcul, puiul, pastele, salatele și prăjiturile se simt ca acasă pe cele trei bloguri sibiene, bruschetele, omleta țărănească, supa cremă de morcovi, de ciuperci sau ”salata visurilor mele”, fiind doar o parte dintre bunătăți. Și nici nu trebuie să fii gurmand sau flămând ca să îți vină să iei cratița din cui pentru a porni în propria aventură culinară.

Flori în brad și în felicitare

Pasiuni precum gătitul par să suscite din ce în ce mai mult interesul bloggerilor sibieni, din index lipsind aproape cu desăvârșire creatorii de bijuterii, atât de numereoși cu doar un an și jumătate în urmă. Dragostea pentru flori și pentru obiectele de decorat degetele, urechile sau decolteul, nu pare însă, să fi dispărut complet, una dintre sibience dându-ne idei, on line, despre cum să ”construim” o floare într-o felicitare, decorațiuni pentru bradul de Crăciun, sau despre cum timpul și răbdarea nasc...cercei. Totul cu fimo, mărgele colorate, ață și hârtie.

Cireșe, din lingură, pe rochie

Cireșele, frunzele și celelalte motive vegetale nu apar doar în felicitări și în farfurie, ele ițindu-se și pe lingurile sau spatulele din lemn, pe fuste, rochii sau centuri din imitație de piele. Așa găsim jumătăți de petale pe furculițele unui sibian, ale cărui colecții sunt și de vânzare, prețul uneia dintre ustensile fiind de 15 lei, în colecția de iarnă a lui 2010. Primăvara, vara și toamna lui 2011 par să nu mai fi venit, însă, pe blog-ul sibianului, pentru că picturile pe linguri, spatule și furculițe de lemn pentru anul în care ne aflăm, lipsesc cu desăvârșire.
Nu același lucru se poate spune, însă, despre pagina unei tinere creatoare sibiene, pe care termenul de original, o definește cel mai bine. Rochie cu case, accesoriile bunicii, genți plic cu păsărele, cireșe sau cercuri și centurile cu flori, fiind doar unele dintre ”bunătățile” de purtat de către oricine are chef de o doză bună de unicitate.
Așadar, multe delicii. De pus în farfurie, pe masă, la încheietura mâinii, sau pe trup, dar toate, fără excepție, pentru suflet.

comentarii
4 comentarii

MULTUMESC !!! Pentru aticol, pentru cuvintele frumoase, dar mai ales, pentru ca ati pasit in lumea mea! Va doresc tuturor, o zi delicioasa !!!! :)
Ada
10.10.2011 13:12
Fetelor(doamnelor),era timpul sa fiti observate :-),sunteti demne de urmat(eu o fac de mult :-) )!
Dana Albu
10.10.2011 19:05
Multumesc frumos..Felicitari pentru articol,mi-ati facut o imensa bucurie..:)..
Toate cele bune tuturor!!
Danna
10.10.2011 19:47
Multumim Dana Albu! :) Eu de ieri bantui pe blogurile fetelor si nu ma mai satur :))
Cred ca am inteles de ce am fost noi alese ... cine intra pe toate cele 3 bloguri, va gasi suflet, pus in orice! Cred ca asta face diferenta!

Dar tot sunt intrigata de faptul ca n-a aparut niciun comentator care sa spuna ca am platit aparitia in ziar :)))
Ada
11.10.2011 09:23
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA