Continental
Tribuna
"Brukenthal", primul muzeu cu "GPS de artă"
Andra MARINESCU
1633 vizualizari
*Astăzi şi mâine, respectiv pe 22 şi 23 aprilie, Muzeul Naţional "Brukenthal" va fi gazda întâlnirii internaţional "i-locate". Instituţia sibiană va fi prima din ţară care va avea "GPS de artă", aşa cum se mai numeşte aplicaţia despre care este vorba.*

În Palatul "Brukenthal" vor fi reprezentanţi ai celor 24 de parteneri din nouă ţări europene, din cadrul proiectului "Indoor/ outdoor LOCation and Asset Management Through open gEodata" (i-locate). Scopul acestei reuniuni este armonizarea elementelor de software şi a celor tehnice şi administrative ale instituţiilor pilot, în vederea lansării oficiale a aplicaţiei în toamna anului 2015. Lucrările se vor desfăşura în două secţiuni, dintre care cea tehnică ce va avea loc pe 22 aprilie şi cea informativă din 23 aprilie.
Muzeul din Sibiu va fi prima instituţie de gen din România, care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicaţii speciale pentru telefoanele mobile inteligente. Aplicaţia, supranumită de specialişti "GPS-ul de artă", va fi disponibilă şi gratuit, din septembrie, pentru toată perioada de desfăşurare a proiectului.
Aceasta va fi realizată cu ajutorul unei finanţări de 4,7 milioane euro, acordată de Comisia Europeană. Durata proiectului se întinde până în decembrie 2016. Cei care vor să afle mai multe detalii pot accesa www.i-locate.eu .

comentarii
2 comentarii

fantastic , nici nu-mi vine sa cred,a spus Tanti Andra, au uitat sa-mi trimita si mie o invitatie
- - - -
22.04.2015 08:30
totusi,domnule,ma intreb de ce este un sigur comment pe acest articol?
/
22.04.2015 21:19
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia