Tribuna
Sevis
"Brukenthal” ne cere ajutorul
Andra MARINESCU
1273 vizualizari
Peste doi ani, Palatul "Brukenthal” din Sibiu sărbătoreşte două veacuri de existenţă. Conducerea MNB nu se poate bucura, însă, pe deplin de acest eveniment, pentru că are un of: restaurarea completă. Pentru că Muzeul nu are fonduri, iar ornamentele şi alte părţi importante din Palat stau să cadă, s-a deschis campania "White Palace - Dark Story”. Aceasta are menirea de a strânge semnături care să atragă atenţia asupra instituţiilor care pot rezolva problema restaurării integrale. Mai jos, redăm scrisoarea semnată de Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Naţional "Brukenthal” Sibiu, care solicită semnarea petiţiei.

“Dragi prieteni,
Această scrisoare este un apel la acţiune. În 2017, Muzeul Brukenthal din Sibiu va sărbători 200 de ani de la inaugurare, fiind primul muzeu public deschis în România.
La începuturi, ca şi în prezent, nucleul instituţiei noastre l-a constituit Palatul Brukenthal. Cu o funcţionalitate mai veche de două secole, clădirea nu a fost integral restaurată niciodată; în pofida demersurilor oficiale din ultimii nouă ani, Palatul se află într-o stare avansată de degradare, fapt ce afectează astăzi funcţiile de bază ale instituţiei muzeale.
Muzeul Naţional Brukenthal şi Asociaţia Brukenthalia, cu sprijinul formaţiei germane Deine Lakaien, vă invită să vă alăturaţi campaniei pentru restaurarea Palatului Brukenthal prin semnarea petiţiei pe site-ul oficial al instituţiei, www.brukenthalmuseum.ro.
În perioada 1.03-31.05 2015, desfăşurarea campaniei poate fi urmărită pe Facebook Brukenthal Museum/ Muzeul Naţional Brukenthal.
Mai multe informaţii puteţi afla pe pagina campaniei, www.brukenthalmuseum.ro/petitie/index.
Cu respect,
prof. univ. dr. Sabin Adrian LUCA,
manager Muzeul Naţional Brukenthal

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia