Tribuna
Brioşa cu carne de curcan şi iepure le-a trimis la Milano
Andra MARINESCU
2055 vizualizari
Brioşa cu carne de curcan şi iepure le-a trimis la Milano
Daniela Andrăşescu, Gabriela Buricea şi Andreea Catrina, studente în anul IV la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, vor reprezenta România la concursul european de dezvoltare a produselor eco-inovative. Echipa "Alfa Flower" va merge în Italia, la Milano, la Ecotrophelia 2015, între 3 - 6 octombrie.

Cele trei studente ale Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul ULBS, coordonate de şef lucrări dr. ing. univ. Olga Drăghici, au câştigat Premiul I la faza naţională a concursului Ecotrophelia. Finala a avut loc la Timişoara, studentele ULBS prezentând un produs inedit, care a atras cele mai multe puncte din partea juraţilor, dintre toate cele 19 prezentate. Cheia succesului lor a stat în brioşa cu carne de curcan şi iepure, cu o combinaţie unică de ingrediente deosebite, însoţită de două sosuri, unul dulce şi unul picant.
"Ceea ce a adus în plus acest produs faţă de celelalte din competiţie este faptul că grăsimea animală a fost înlocuită în totalitate cu uleiuri vegetale, bogate în omega, per total are un nivel scăzut de colesterol, nu are aditivi şi reprezintă o masă completă. Acest produs se adresează în principal persoanelor active, cu un program încărcat, înlocuind cu succes masa de prânz, pachetul de la şcoală sau o gustare, dar şi consumatorului de rând", au spus cele trei tinere câştigătoare.

Câştigătorul: un produs de succes

În ceea ce priveşte criteriile principale de evaluare ale concursului, ele s-au bazat pe ideea ca produsul inovator să prezinte fezabilitate industrială, aspecte eco, credibilitate pe piaţă, caracteristici senzoriale şi nutriţionale. De altfel, un rol important în "bătaia" pe podium a fost şi acela de a demonstra, cu ajutorul planurilor de marketing şi de afaceri, că este un produs de succes ce se poate transforma într-o afacere profitabilă.
În total, la Timişoara au fost 19 echipe, din mai multe centre universitare. Faza naţională a fost organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, fiind jurizată de persoane cu experienţă din industria alimentară.
La faza internaţională vor fi 18 ţări. În perioada 2011 - 2013, prin intermediul acestei competiţii, au fost lansate pe piaţă 35 de produse alimentare noi, create de studenţi, cu scopul de a răspunde nevoilor globale.






comentarii
1 comentarii

Cautam colaboratori seriosi! Ofert? speciala pentru cei care vor s? faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experient?, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: rodica98827@yahoo.com
rodica
18.06.2015 18:10
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB