Tribuna
"Bridghe theatre" - un alt fel de teatru, născut din sentiment
Ana Maria MĂTUŞOIU
3040 vizualizari
Împreună, se îndreaptă spre un alt teatru, aşa cum le place să spună. Iar prin ceea ce fac, reuşesc să demonstreze că, într-adevăr, pun bazele unui alt fel de teatru. Unul care - spun ei - se clădeşte printr-un specific cum rar mai vezi în zilele noastre. Prin sentiment. Sentimentul, emoţia actorului de a se afla pe scenă şi de a-şi face meseria, vibraţia pe care o transmite publicului, ele îi fac pe cei care alcătuiesc Bridge theatre să fie un grup cu totul aparte, primul teatru privat din Sibiul postcomunist care deţine o sală proprie. Astăzi, Bridge theatre invită iubitorii de teatru la botezul primului spectacol al stagiunii din acest an. Este vorba de un spectacol inedit, care nu are titlu. După ce vor viziona piesa, spectatorilor le va reveni onoarea de a-i alege un titlu.

"Spectacol fără titlu" 

Momentan, aşa este intitulat spectacolul care în seara aceasta, începând cu ora 19, va fi pus în scenă de Alexandra Podu, Radu Constantinov şi Rada Constantinov, la sediul Bridge theatre, de pe str. General Praporgescu, nr. 5. Piesa este o montare după adaptarea textului lui Mihail Zadornov, o comedie care tratează cu mult umor şi nuanţe tragi-comice eterna temă a trio-ului conjugal, regia aparţinându-i lui Laszlo Vadas, "regizor de forţă", cum îl numesc colegii de la Bridge theatre. Pentru cunoscutul regizor, colaborarea cu tânăra echipă sibiană este de bun augur, el observând că se adună în jurul acestui teatru oameni pentru care, în primul rând, contează sentimentul. La fel şi pentru el, regizorul mărturisind că "niciodată nu consider teatrul un chin. Îl consider o plăcere. Şi un joc". Pentru cei trei actori care fac parte din distribuţie, spectacolul este o premieră. Alexandra Podu mărturiseşte că este prima dată când lucrează cu un regizor la un spectacol, iar acum totul este mult mai uşor. "E mai uşor când ai un regizor în spate. Totul vine pe tavă. Nu mai trebuie să îţi faci griji de nimic", afirmă actriţa. Pentru actorii Radu Constantinov şi Rada Constantinov, piesa reprezintă un dublu debut. Pe de o parte, debutul tatălui care joacă pentru prima dată alături de fiica lui, iar pe de altă parte, debutul Radei în spectacole de teatru, absolventă a Facultăţii de Litere şi Arte de la Sibiu, secţia Teatru. 

Premieră în Sibiu - prima stagiune de teatru maghiar 

Până la finele lunii octombrie, Bridge theatre aduce iubitorilor de teatru din Sibiu alte cinci premiere, printre care "O zi de vară", regizată de Ofelia Popii, "Poveşti", "Crina&Co Show" ori "Recital de poezie Florin Coşuleţ şi Constantin Podu". În continuare, Bridge Theatre va realiza o premieră în teatrul sibian: prima stagiune de teatru maghiar, al cărei pion principal va fi actorul maghiar Bogdan Zsolt. Stagiunea de teatru maghiar va debuta la sfârşitul lunii noiembrie. 

Cine e Bridge Theatre? 

Un teatru tânăr, înfiinţat în 2013. Un teatru cu un nume sugestiv, la baza căruia se află soţii Podu, Constantin şi Alexandra. Cei doi au dat naştere conceptului "Bridge theatre" din necesitatea de a aduce în peisajul teatral actual un "alt" mod de expresie, de a oferi publicului iubitor de teatru o modalitate nouă de a interacţiona cu arta teatrală. "Avem nevoie de toate acestea atunci când, printr-o nebunie frumoasă, ia naştere un nou mod de a face teatru, un alt teatru - <>", spune Constantin Podu. Pentru el, faptul că în echipa lui se lucrează cu sentimentul, e o capodoperă. Compania de teatru sibiană se laudă cu faptul că, într-un timp relativ scurt, a reuşit să adune susţinători cu nume sonore: Ofelia Popii, Iwan Brioc, Dan Hândorean, Florin Coşuleţ şi Gabriela Neagu.
În structura Bridge Theatre, intră şi Bridge Young. Este vorba de un curs care invită copii şi tinerii până în vârsta de 18 ani, pasionaţi de teatru, să facă primii paşi în arta actorului. De altfel, compania de teatru va edita şi "Bridge kulture", cotidian care îşi propune să prezinte ştiri culturale din teatru, film, carte, arte vizuale şi muzică.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia