Tribuna
PNL
De săptămâna viitoare,
Bolnavii de cancer pot face radioterapia la Sibiu
În contractul dintre Polisano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu este stipulat că bolnavii se pot trata atât în regim de stat, cât şi în regim privat n Au fost contractate câte 30 de consultaţii pe zi n Aparatul achiziţionat de Polisano este aşezat în buncărul Judeţeanului
Noul aparat de radioterapie, destinat tratării bolnavilor de cancer, a primit autorizaţia de funcţionare. De săptămâna viitoare, pacienţii vor putea să se trateze la Sibiu. Accele­ratorul achiziţionat de Clinica Polisano funcţionează în incinta Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. În acest spaţiu, aparatul va putea fi folosit pentru trata­rea pacienţilor, iar servi­ciile medicale vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
Investiţia, în valoare de 5 milioane de euro, este rea­lizată de Clinica Polisano. Aceasta a închiriat buncărul unde a funcţionat vechiul aparat al Spitalului Judeţean, aparat care a expirat anul trecut şi a fost scos din uz.
Personalul care va presta servicii medicale aparţine, de asemenea, Clinicii Polisano, însă de radioterapie vor beneficia toţi bolnavii internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. „Este instalat aparatul, personalul a fost instruit, s-au contractat servi­ciile de radioterapie cu cei de la Casa de Asigurări. Au con­tractat câte 30 de consultaţii pe zi, ceea ce ar trebui să fie absolut acoperitor, fără niciun fel de probleme. Ar trebui ca de săptămâna viitoare să în­ceapă procedurile. Toţi pa­cienţii care au nevoie de radioterapie vor beneficia de tratament, în baza contractului cu CJAS”, a declarat Vasile Spinean, managerul Spita­lului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
În contractul semnat între Polisano şi Consiliul Judeţean Sibiu este stipulat că bolnavii se vor putea trata at]t în regim de stat, prin deconturi de la Casa de Asigurări de Sănătate, c]t şi în regim privat. Durata de închiriere a spaiului este de 20 de ani, cu 13 lei pe metrul pătrat.
Timp de mai bine de o ju­mătate de an bolnavii de can­cer din Sibiu au fost direc­ţionaţi de medicii oncologi către centrele din Cluj şi Târ­gu-Mureş pentru tratament. Într-un an, aproximativ 1.000 de persoane au avut nevoie de radioterapie la Sibiu.comentarii
1 comentarii

E bune ca s-a facut! Noroc ca s-a gasit "buncarul judeteanului"(!) ca ramanea neinstalat...
Cititescu
09.07.2014 09:46
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia