Tribuna
Bohemian Design, povestea unui vis împlinit
Bohemian Design, povestea unui vis împlinit

Bohemian Design, povestea unui vis împlinit

 

Să fii boem este, înainte de toate, o stare de spirit care nu se potrivește oricui. E cu atat mai greu să ți-o asumi, cu cât orice stângăcie se cunoaște de la departare. Necesită foarte multă atenție din parte celor care adoptă acest stil, deoarece o singură piesă în plus sau în minus face ca efectul să se piardă.” (Monika Tibori, creatoarea din spatele brandului Bohemian Design)

Monika Tibori este licențiată în textile și a lucrat între 1997 și 2011 în industria confecțiilor și tricotajelor. La un moment dat, a primit o mașină de tricotat manuală și a început să creeze hainuțe pentru fiica sa, o inițiativă de la care a început totul, pentru că avea să devină, după o perioadă serioasă de pregătire, un vis împlinit. A urmat un curs de web design la finalul căruia a avut de realizat un site de prezentare și a ales să facă un site cu hainuțe pentru copii. După o noapte de gândire, a decis să denumească site-ul „Bohemian” și i-a păstrat numele. Monika Tibori a făcut și un curs de antreprenoriat, care s-a finalizat cu un fezabil plan de afaceri, iar în 2012 și-a deschis firma.

De la început, a pastrat stilul - „e stilul meu, o bucățica din mine, un amestec boem”, ne-a mărturisit Monika Tibori. Se spune ca acest stil este de fapt un amestec de mai multe stiluri, fiind foarte pretențios. Acest stil este legat de Praga, capitala Boemiei, care reprezintă un stil amalgamat de elemente neoclasice, romantice, baroce și gotice. Monika Tibori păstrează și acum prima creație, un costumaș lucrat pentru fetița ei. Multă vreme a lucrat ii și camași din in. Și își amintește cu bucurie și prima vânzare: două rochițe cumpărate de o prietenă.

Primul eveniment la care și-a prezentat creațiile a fost organizat în Piața Mica. Atunci, pe lângă serviciul pe care-l avea, lucra și mergea ocazional la astfel de evenimente. În fiecare an a participat la Festivalul Iei de la Muzeul Astra din Sibiu, dar și la Festivalul Creative Buzz.

În 2012, Monika Tibori este prezentă, pentru prima dată, la Art Boutique, cu hainuțe pentru copii. Festivaluri Dacice la Rasnov și Costesti, Art Mania și Festivalul Medieval din Sibiu sunt, de asemenea, pe lista evenimentelor la care a fost în anii din urmă. Printre creațiile Bohemian Design se numără cămăsi din in, veste, brățări din piele, accesorii vestimentare croșetate sau tricotate la mașină manuală. Materialele folosite de Monika Tibori sunt cumpărate din București, de la magazine specializate, unde merge personal și le alege.

Razboiul de țesut, pe care învată acum să lucreze, l-a primit de la o doamnă din Gura Râului care îl avea în pod și nu avea pe nimeni în familie interesat să mai țeasă tradițional. Doamna a inițiat-o în țesut, dar urmează și mai multe ore de lucru la razboi pentru a învața toate secretele.

Magazinul de pe Malului are o poveste interesantă. A citit un mesaj pe Facebook despre un spațiu de inchiriat la un preț avantajos. Curajoasă și optimistă, Monika Tibori s-a decis să închirieze locația și să-și urmeze visul. Iar acum, spațiul de pe Malului nr. 8 este folosit pentru expunerea și vânzarea creațiilor sale. Tot aici sunt ținute mașinile de cusut și razboiul de tesut. Monika îi așteaptă pe toți cei interesați să-i cumpere produsele sau doar să vadă cum se lucrează la războiul de țesut. Se gandește să organizeze și ateliere pe această temă.

Printre obiectivele Monikăi Tibori pentru anul 2019, se află următoarele: să învețe să lucreze la razboiul de țesut; să participe la cât mai multe evenimente și targuri din Sibiu și din țară; să îmbunătățească design-ul site-ului; să organizeze ateliere de țesut la care să participe cei care doresc să vadă cum se lucrează și sau să învețe.

Monika Tibori le mulțumește tuturor celor care au ajutat-o în acești ani, mai ales prietenilor care au sprijinit-o moral, cât și prietenei care i-a dăruit prima mașină de tricotat manuală. „Sprijinul lor mi-a dat putere, încredere", ne-a spus Monika Tibori, care vă așteaptă în atelierul ei de pe strada Malului nr. 8 și pe pagina ei https://www.facebook.com/bohemiandesignsibiu/.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia