Tribuna
PNL
Bobocii din Republica Moldova au descoperit Sibiul
Liuba STARII
2329 vizualizari
Bobocii din Republica Moldova au descoperit Sibiul
Chișinău, Strășeni, Orhei, Soroca, Călărași sunt doar câteva orașe din Republica Moldova din care provin studenții din Basarabia, ajunși la Sibiu. Anual, tinerii din toate colțurile Basarabiei își fac bagajele, părăsesc casele părintești și pornesc spre orașul de pe Cibin. Ei au așteptări mari și sunt nerăbdatori să înceapă viața de student. Pentru a le ușura mutarea și acomodarea în România, în anul 2013, a fost fondată Asociația Basarabenilor din Sibiu, alcătuită din studenți veniți de peste Prut, din diferiți ani și variate facultăți.

Marți, 2 octombrie, în cadrul companiei ”Descoperă Sibiul” AB Sibiu a organizat turul orașului pentru boboci.

Turul orașului a fost oganizat pentru ca bobocii din Republica Moldova care au fost admiși la Sibiu să afle istoria orașului și să se familiarizeze cu el. Pe lângă boboci au mai participat și studenți mai mari. Alături de noi a fost lect. Univ. dr. Dumitru Troancă, care ne-a povestit istoria orașului și ne-a arătat cele mai importante și frumoase locuri din Sibiu” ,a spus Nicoleta Ciobanu, președintele Asociației Basarabenilor din Sibiu, studentă la RISE, anul II.

Bobocii au început să descopere Sibiul, pornind din Piața Mică spre Podul Minciunilor, Biserica Evanghelică, Casa cu Cariatide, strada Cetății și Piata Mare. La eveniment au participat și tutorii bobocilor (voluntari în Asociație care au participat în campania ”Adoptă un boboc" și au ajutat bobocii cu informații, cu cazarea și altele).

Îi mulțumim foarte mult domnului Dumitru Troancă pentru aportul considerabil adus în realizarea acestui eveniment, pentru informațiile absolut necesare, prezentate studenților, iar pe bobocei îi așteptăm cu drag la următoarele activități", a mai spus Nicoleta Ciobanu.

Bobocii au fost încântați de arhitectura și istoria orașului, în care urmează să-și petreacă trei, patru sau – după caz - șapte ani de studenție.

Sibiul este un oraș frumos, însă ajungi să cunoști adevarata frumusețe a orașului doar atunci când îi afli istoria care stă în spatele fiecărui colțișor al acestui oraș. Vreau să mulțumesc 'Asociației Basarabenilor din Sibiu' pentru turul organizat prin centrul orașului. Am rămas impresionat atât de istoria orașului, cât și de mecanismul autorităților locale, care refuză să distrugă moștenirea istorică din centrul orașului, păstrând clădirile ce datează încă din perioada modernă”, povestește Cristian Balacci, student la Facultatea de Drept, anul I.

O altă studentă din Republica Moldova a mărturisit ”că a trăit emoții de nedescris” în timpul excursiei informative.

M-am plimbat, am admirat arhitectura și am rămas impresionată de cât de bine se întreține frumusețea în stil vechi. Alte impresii si emoții de neașteptat am trăit datorită ghidului care ne-a povestit istoria orașului", spune Diana Persiuleac, boboc la Facultatea de Sociologie.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia