Tribuna
Din luna iunie
Bicicliştii intră în trafic pe 30 kilometri de piste
Sorana MAIER
3867 vizualizari
Bicicliştii intră în trafic pe 30 kilometri de piste
* Ei vor trebui să respecte regulile de circulaţie, semafoarele şi vor avea prioritate doar acolo unde pista traversează un drum sau o intersecţie * Primarul Iohannis spune că marcarea pistelor pe trasee intens circulate este prima etapă, după care, în aproximativ doi ani, vor fi realizate piste şi în cartiere, iar ulterior piste de agrement în apropierea Sibiului sau pe malurile Cibinului *
Sibienii vor putea ajunge cu bicicleta din diferite zone ale Sibiului în centrul oraşului, începând din luna iunie, când vor fi gata cei 30 de kilometri de piste pentru biciclişti amenajate începând din cartiere spre centrul oraşului.
Pistele sunt trasate pe marginea carosabilului, lângă trotuare, cu vopsea de culoare portocalie, au lăţimea de un metru şi vor fi semnalizate, iar în unele zone au fost reconfigurate şi benzile de circulaţie pentru a permite trasarea pistelor.
„Bicicliştii trebuie să respecte normele de circulaţie pe drumurile publice, vor respecta lumina semaforului, vor acorda prioritate. Vor avea însă prioritate faţă de traficul auto în cazul în care pista traversează un drum sau o intersecţie. În aproximativ o săptămână va începe amplasarea indicatoarelor de semnalizare a pistelor de biciclete şi a indicatoarelor care marchează prioritate în trafic pentru biciclişti”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în conferinţa de presă.
Până acum, a fost marcat un prim tronson, pe Şoseaua Alba Iulia şi până pe strada Andrei Şaguna.
În ordine, se vor marca piste pe Bulevardul Vasile Milea, pe tronsonul dintre strada Nicolae Iorga şi Piaţa Unirii; strada Hermann Oberth - Bulevardul Corneliu Coposu - Piaţa Unirii - Calea Dumbrăvii - strada Lomonosov - strada Şcoala de Înot; strada Regele Ferdinand - strada Constituţiei - sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu; în cartierul Broscărie - strada Ştefan cel Mare - strada Bâlea - strada Hermann Oberth - sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu; pe strada Ştefan cel Mare, pe tronsonul dintre Piaţa Revoluţiei şi strada Moldoveanu; pe strada Semaforului - strada Rahovei - Bulevardul Mihai Viteazu - strada Nicolaus Olahus - Şcoala de Înot; pe strada Nicolae Iorga, pe tronsonul dintre Bulevardul Vasile Milea şi Bulevardul Mihai Viteazu; pe strada Hipodromului şi pe strada Ludoş.

Piste în cartiere şi în afara oraşului

Klaus Iohannis spune că amenajarea pistelor pentru biciclişti se va face în Sibiu în trei etape, prima fiind cea de acum, în care se marchează piste acolo unde traficul este intens, iar scopul acestora este în principal de a-i proteja pe biciclişti în traficul auto,
"A doua etapă va consta în extinderea acestor piste şi în alte zone, în cartiere de locuit pentru a crea posibilitatea sibienilor să circule de acasă până la serviciu sau de acasă până în oraş, pe o pistă marcată. Şi a treia va consta în realizarea unor piste de agrement sau turistice care vor fi în principal în afara oraşului sau pe malurile Cibinului, destinate cu precădere agrementului", a spus primarul Sibiului.

comentarii
14 comentarii

bravo iohanis
e bine că faci piste ptr biciclete
ptr că PDL va da cadou electoral 5 milioane de biciclete pe care nuţi spaimA CONSTITUŢII le a comandat
pdl istul
09.05.2011 04:44
Pistele pentru biciclisti au latime de 1m peste tot? O mica problema, am observat-o pe Alba Iulia, unele canale de scurgere sunt in pista de biciclete si in acelasi timp intr-o adincitura, lucru care ii va face pe biciclisti sa le ocoleasca riscand sa iese in afara pistei, expunindu-se riscului de a fi acrosati. Atentie soferi!
sibian
09.05.2011 07:19
ce porcarie, ca sa ai [iste trebuie sa ai infrastructura in asa fel, nu ajunge doar sa intinzi pe jos niste vopsea, strazile nu sunt facute pentru asa ceva si traficul infernal nici atat
lol
09.05.2011 07:28
In poza este un nene care sfideaza minunata pista oferita de magnificul Johannis si merge cu bicicleta pe trotuar si chiar in sens invers, nesimtitul. Cata ingratitudine si lipsa de recunostinta, vai, vai!
carici tatulici
09.05.2011 08:49
Bravo!
gigi
09.05.2011 09:53
@carici tatulici

Imbecilule, omul ala merge absolut regulamentar. El merge pe langa bicicleta deci este pieton.
andrei
09.05.2011 09:59
esti idiot rau de tot si lipsit complet de simtul umorului!
doar un tampit nu se prindea la poanta comentariului!
eu in locul tau m-as impusca, fiindca traiesti degeaba....
pt. andrei
09.05.2011 10:17
nici nu avea cum sa mearga pe bicicleta in rampa, boule!
precis esti sas, ca doar aia nu au imaginatie si nu inteleg glumele!
pt. andrei
09.05.2011 10:20
Propunere:sa fie obligatorie purtarea unei veste reflectorizante de catre biciclisti.Ce ziceti?
io
09.05.2011 10:28
NU! elemente reflectorizante + faruri spate si fata sunt mai mult decat suficiente!!!
@io
09.05.2011 11:52
In calitate de utilizator alternativ de bicicleta si autoturism, propun obligarea biciclistilor sa isi doteze calutii cu far si stop, obligatoriu.
Am mai scris pe tema, asta, dar, la orele serii, este plin de biciclisti fara niciun fel de semnalizare.
Cand se vor lua masuri ?
ID
09.05.2011 15:03
Dragilor, nu va mai faceti imbecili si boi. Uite asa se isca conflicte si nu e bine pentru noi toti. Va enervati degeaba.
Daca asa va manifestati si pe strada e rau. Va salut si va doresc mai multa intelepciune. Asa voi avea curajul sa ies si cu bicicleta pe strada, nu numai pe jos sau cu masina.
ingerul
09.05.2011 18:36
e bine ca se fac , mai e nevoie de ceva , de civilizarea idiotilor de la volan.....asta nu stiu daca se rezolva
da
09.05.2011 22:30
felicitari! in sfarsit apar marcaje pentru biciclisti pe CAROSABIL. bravo Sibiu!
horia
11.05.2011 15:42
Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA