Tribuna
PNL
Beneficiile aparatului dentar: ce obții în urma unui tratament ortodontic
Beneficiile aparatului dentar: ce obții în urma unui tratament ortodontic

Atunci când ne gândim la un aparat dentar, primul lucru care ne trece prin minte este legat de aspectul estetic. Apoi ne gândim la cât de greu ne-ar fi să purtăm un asemenea dispozitiv. Ei bine, niciunul din aceste gânduri nu este justificat, deoarece beneficiile acestui tratament ortodontic sunt numeroase, indiferent de vârsta celui care poartă aparatul dentar. Înainte însă de a descoperi aceste avantaje, să vedem câteva informații legate de acest aparat care îți poate reda zâmbetul.

Ce sunt aparatele dentare?

Aparatele ortodontice din metal (sau ceramică), formate din cutii mici conectate printr-un fir, se mai numesc și „bretele dentare”. Acest sistem exercită o ușoară presiune asupra dinților, ceea ce le permite acestora din urmă să fie mișcați încet pentru a-i face să ia o poziție mai adecvată. Datorită cutiilor mici, fiecare dinte poate fi mutat individual de către dispozitiv. Aparatele dentare sunt extrem de eficiente și aduc rezultate excelente.

Un adult poate să poarte aparat dentar?

Suprapunerea dinților care sunt prea depărtați sau strâmbi poate provoca complexe. Mulți oameni nu îndrăznesc să zâmbească din cauza dinților pe care îi consideră inestetici. În plus, dinții nealiniați sunt adesea mai greu de curățat, ceea ce favorizează dezvoltarea bacteriilor. Atunci când reziduurile alimentare se depozitează între dinți, pot apărea carii și placă dentară, și, prin urmare, crește riscul apariției unei gingivite. Prin urmare, purtarea aparatului dentar poate îmbunătăți sănătatea orală. Aparatul dentar nu este destinat doar copiilor și adolescenților, ci și adulții îl pot purta fără probleme.

Care sunt diferitele tipuri de aparat dentar?

Dacă copiii și adolescenții nu sunt întotdeauna deranjați de aspectul aparatului dentar, adulții sunt uneori reticenți să poarte acest tip de dispozitiv. Pentru a-și satisface pacienții, stomatologii de la cabinetul de ortodontie Sibiu oferă soluții alternative, de exemplu prin alignere sau disjunctor, în funcție de problema specifică a pacientului. De asemenea, pot fi folosite trainere, ce sunt aparate funcționale ce seamănă cu gutierele. Totuși, aparatul dentar clasic este cel mai folosit în majoritatea situațiilor.

Cât timp ar trebui un adult să poarte aparat dentar?

Un aparat dentar trebuie purtat de la șase luni la patru ani, în funcție de complexitatea problemei. În toată această perioada, pacientul va trebui să meargă la medicul ortodont pentru ca acesta din urmă să poată face ajustările necesare. Acest lucru este esențial pentru a menține o tensiune adecvată astfel încât să obții rezultatele așteptate.

Care sunt beneficiile tratamentelor cu aparate dentare?

Trebuie să știi că fiecare tratament ortodontic este unic și personalizat nevoilor și așteptărilor fiecărui pacient. Indiferent de vârstă, și tu îți dorești să ai dinți sănătoși și bine structurați. Aparatele dentare pot fi folosite pentru tratamentul interceptiv la copii, precum și pentru tratamente simple sau mai complexe la adolescenți sau adulți. 

 

La începutul erei tratamentelor ortodontice, aparatele dentare erau uriașe și foarte neatractive. Practic, aparatul era purtat în jurul capului și, evident, nu exista niciun fel de discreție în purtarea acestuia. În zilele noastre, aparatele dentare sunt mult mai discrete și mai estetice. Un dentist Sibiu poate pune pacienților chiar și aparate dentare “invizibile”, făcând întreg procesul mai delicat.

 

Aparatele dentare sunt, așa cum am văzut deja, dispozitivele cel mai frecvent utilizate în timpul tratamentelor ortodontice. Acestea îți permit să tratezi eficient și ușor o varietate de malocluzii dentare, la diferite grade de severitate, pentru a-ți readuce zâmbetul. Firele au și ele rolul lor: aplică o forță foarte ușoară, dar constantă asupra dinților pentru a-i face să ajungă într-o poziție optimă. Ele fac posibilă corectarea poziției dinților individual și simultan.

 

Aparatele dentare contribuie, de asemenea, la o mai bună sănătate orală a gingiilor și maxilarelor. De asemenea, permit o mestecare eficientă și ajută vorbirea. Evident, pentru ca tratamentul să fie optim, trebuie să faci niște concesii alimentare în timpul tratamentului (cum ar fi să renunți la guma de mestecat), dar, având în vedere rezultatele incredibile pe care le vei obține, merită să faci un mic efort.

 

Aparatele dentare au mai multe avantaje și sunt foarte eficiente în tratarea tuturor tipurilor de malocluzii dentare. Acest dispozitiv oferă, în general, un tratament mai rapid decât alte tipuri de dispozitive. Așa că orice reticență legată de acest dispozitiv este nejustificată!

 

Sursă foto: Freepik

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica