Tribuna
Sevis
Bani pentru reabilitarea parţială a Centrului Şcolar de Educaţie incluzivă Sibiu
Laura BUCIU
872 vizualizari

Centrul  şcolar de educaţie incluzivă nr.2 Sibiu, una dintre unităţile şcolare de învăţământ special din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, va beneficia de lucrări de reabilitare parţială cu bani proveniţi din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 564.424,65 lei , ajutorul financiar nerambursabil fiind de 544.864,96 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Sibiu în calitate de solicitant  este de 19.559,69 lei. „Este un proiect important pentru copiii cu nevoi speciale care învaţă în acest centru. Contractul de finanţare a fost semnat, iar lucrările vor începe în cel mai scurt timp. Felicit echipa care a lucrat la acest proiect şi apreciez faptul că a reuşit atragerea fondurilor necesare lucrărilor. La finalizarea acestora, cei aflaţi în acest centru vor beneficia de condiţii mai bune”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Proiectul a fost depus în 5 mai 2014, iar  luni, 27 octombrie 2014, a fost semnat Contractul de Finanţare, între UAT judeţul Sibiu pe de o parte şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ADR Centru de cealaltă parte.
Obiectivul general al proiectului este îmbun ătăţirea infrastructurii şi a serviciilor educaţionale la nivelul judeţului Sibiu. Lucrările de reabilitare constau în înlocuirea tâmplăriei din lemn şi geam simplu cu tâmplărie lemn stratificat şi geam termoizolant în dublu strat, reparaţii ale tocurilor de lemn în care se vor fixa ferestrele noi, reparaţii ale uşilor exterioare de acces în clădire. Sala de mese va fi modernizată, iar bucătăria va fi dotată cu echipamente moderne. Foarte multe investiţii se vor face în cantină. În sala de mese va fi înlocuit parchetul, se va zugrăvi cantina, vor fi şi dotări: mese, scaune pentru copii, dar şi nişte dotări specifice: roboţi profesionali pentru bucătărie, maşini de gătit, cuptoare, frigidere şi altele. Pe lângă toaste acestea, vor fi achiziţionate dulapuri.
Beneficiari ai proiectului vor fi cei 127 elevi ai Centrului, dar şi cele 42 cadre didactice şi alte 32 de persoane care reprezintă personalul auxiliar.
Este al doilea proiect câştigat de Consiliul Judeţean pe Axa 3.4 din cadrul Programului Operaţional Regional. Primul proiect, reabilitarea Şcolii Speciale de la Turnu Roşu, a fost finalizat.
 Lucrările la Centrul de la Sibiu vor începe în următoarele zile, iar acestea nu vor afecta copiii aflaţi în centru.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia