Tribuna
BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: „SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN”
BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: „SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN”

Proiectul “Să vorbim despre bani şi bănci’’, iniţiat de BNR în anul 2011, este dedicat educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar.
Şi în acest an, sub egida acestui proiect educaţional,  precum şi împlinirii a 135 de ani de la înfiinţare (17/29 aprilie 1880) şi a 10 ani de la denominarea monedei naţionale (1 iulie 2015), Banca Naţională a României derulează o serie de activităţi specifice, grupate în cadrul a trei evenimente:
-“Global Money Week”, o campanie internaţională de educaţie financiară care se derulează sub coordonarea organizaţiei Child & Young Finance. România a fost desemnată câştigătoare a “Global Money Week Award” pentru Europa, în anul 2014, la New York. Acest trofeu reprezintă recunoaşterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de către BNR şi MEN în domeniul educaţiei financiare a copiilor şi tinerilor din România, ca urmare a parteneriatului dintre cele două instituţii. “Global Money Week Award” se acordă unei singure ţări din fiecare continent;
-Săptămâna educaţiei non-formale “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, conform Protocolului încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale;
-Întâlniri periodice prin care se urmăreşte însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar prin folosirea unor metode formale şi non-formale de educaţie. Principalele tema­tici educaţionale promovate se referă la: economisire, credit, dobândă; istoria monedei naţionale; principalele atribuţii, rolul şi funcţiile băncii centrale; criteriile şi stadiul procesului de convergenţă a României către zona euro.
Având în vedere că obiectivele Băncii Naţionale a României urmăresc creşterea nivelului de cunoaştere a istoriei sale, a istoriei şi particularităţilor monedei naţionale, precum şi familiarizarea elevilor cu noţiuni specifice domeniului financiar, Agenţia Sibiu a BNR derulează, la sediul său şi la şcolile gimnaziale din judeţele Sibiu şi Alba, prezentări privind istoria leului, repere din istoria băncii centrale, în plan general şi local. De asemenea, are loc vizionarea filmelor cu teme de educaţie financiară destinate copiilor, urmate de vizitarea sediului instituţiei.
Publicul-ţintă este constituit din elevii din ciclurile primar şi gimnazial.
Scopul proiectelor constă în dezvoltarea şi menţinerea interesului copiilor asupra aspectelor legate de istoria monedei naţionale, implementarea unor cunoştinţe necesare privind cunoaşterea şi folosirea banilor.
Până în prezent, beneficiind de sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene Sibiu şi Alba, la cele trei proiecte derulate de Agenţia Sibiu a BNR au participat aproape 400 elevi din 14 şcoli.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB