Tribuna
PNL
Bătrâni păcăliţi de falşi angajaţi de la Primărie sau Deratizare
* Sub pretextul că sunt fie angajaţi ai Primăriei Municipilui Sibiu şi încasează impozitul pentru următorii ani, fie că efectuează activităţi de deratizare, persoane neidentificate au pătruns, cu permisiunea proprietarilor, în două locuinţe din Sibiu * Acestora le-a fost distrasă atenţia, timp în care hoţii au sustras diferite sume de bani *
Mare atenţi cui deschideţi uşa! Poliţiştii sibieni spun că au înregistrat în municipiul Sibiu două furturi din imobile, cu un nou mod de operare, a căror victime sunt persoane vârstnice. Sub pretextul că sunt fie angajaţi ai Primăriei Municipilui Sibiu şi încasează impozitul pentru următorii ani, fie că efectuează activităţi de deratizare, persoane neidentificate au pătruns, cu permisiunea proprietarilor, în două imobile din municipiul Sibiu. Persoanelor vârstnice le-au fost solicitaţi bani pentru impozit sau cuponul de pensie pentru acordarea unei reduceri de preţ, scopul fiind acela de a observa unde victimele îşi păstrează banii.

Unii distrag atenţia, alţii fură banii

Specificul acestui mod de operare constă în faptul că infractorii acţionează în grup de două sau mai multe persoane, unul/unii distrag atenţia victimei, în timp ce altul/alţii sustrag banii. "În vederea prevenirii producerii unor noi victime ale acestor infractori, le recomandăm persoanelor vârstice să nu permită accesul unor astfel de persoane în imobile. Chiar dacă deţin asupra lor legitimaţii, acestea sunt false, scopul acestora este unul foarte precis, furtul unor sume de bani sau chiar bunuri din imobile. Menţionăm faptul că Primăria Municipiului Sibiu nu are funcţionari care se deplasează la domiciliul contribuabililor pentru a încasa impozitul, iar societăţile ce efectuează activităţi de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie se deplasează la domiciliul clientului în baza unei solicitări. În orice situaţie în care persoane necunoscute se prezintă la uşa dumneavoastră, pretind că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau societăţi comerciale şi astfel, doresc să pătrundă în imobil, verificarea acestor este foarte uşoară prin apelarea telefonică a instituţiei/societăţii unde aceştia susţin că sunt angajaţi, probând astfel, dacă scopul lor este unul legitim şi justificat", spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
comentarii
1 comentarii

Salut
Poate sunt un pic rau dar si batrni si-o cauta .
Nu sunt deacord sa lasi pe nimeni in casa .....mai laes atunci cand esti singur .....si nu utati toate taxele se pot plati si la ghiseele institutilor ..
GRIJE MARE LA STRAINI
Andrei
25.08.2010 09:55
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia