Tribuna
Axente Sever – comuna cu un singur poliţist
Vasile ANTIPA
1231 vizualizari
Axente Sever – comuna cu un singur poliţist
Un lucrător de poliţie trebuie să se ocupe de soluţionarea diverselor probleme apărute pe raza celor 3 sate aparţinătoare şi să rezolve situaţiile de deranjare a ordinii şi liniştii publice. Primarul din localitate a informat Prefectura despre problema lipsei cadrelor de poliţie, prefectul de Sibiu promiţând că va avea o discuţie cu şefii IPJ Sibiu.
Un poliţist, 3 sate aparţinătoare şi peste 4.100 de locuitori. Este situaţia de la Axente Sever, acolo unde postul de poliţie a rămas cu un singur poliţist. În plus, acesta locuieşte la Târnava iar la ora 16, când se încheie programul de lucru, postul comunal de poliţie din Axente Sever rămâne fără niciun poliţist. Dacă până acum ceva o vreme, munca la postul de poliţie din localitate era asigurată de mai mulţi lucrători de poliţie, situaţia din prezent pare fără ieşire. Singurul poliţist trebuie să se ocupe şi de întocmirea diverselor hârtii, trebuie să se ocupe de menţinerea ordinii şi liniştii publice în cele 3 localităţi componente ale comunei şi în afara programului trebuie să revină în localitate pentru soluţionarea diverselor probleme care se ivesc. Situaţia fără ieşire din această comună a fost prezentată de edilulşef, Marius Grecu şi prefectului Constantin Trihenea, care luni după-amiază s-a aflat la Axente Sever. „Am ridicat această problemă şi domnului prefect Constantin Trihenea. Localitatea noastră are peste 4.100 de locuitori, 3 sate aparţinătoare, suprafaţa de două ori decât a oraşului Copşa Mică şi ajungem să avem un singur poliţist. Poliţistul efectiv nu mai face faţă cererilor şi problemelor care sunt la nivelul localităţii. Actualul poliţist care îl avem la Axente Sever face naveta la Târnava, iar după ora 16, localitatea noastră rămâne efectiv fără niciun lucrător de poliţie”, explică primarul din Axente Sever, Marius Grecu.
Situaţia de-a dreptul hilară de la Axente Sever a fost adusă şi la cunoştinţa prefectului de Sibiu. Constantin Trihenea spune că va avea o discuţie cât mai rapidă cu şeful IPJ pentru rezolvarea problemei din această localitate. „Va avea loc o întrevedere cu domnul comandant şi voi discuta problema în amănunt, în aşa fel încât să se găsească o soluţie pentru detaşarea temporară a unui poliţist, până la rezolvarea problemei. Sigur că criza economică şi perturbările care s-au produs prin lipsa sumelor necesare pentru plata chiriilor poliţiştilor, pentru majorarea sumelor alocate combustibilului şi a celorlalte cerinţe materiale, nu trebuie să fie un impediment care să conducă la astfel de lucruri”, a declarat Trihenea.

Ce spune IPJ-ul

Contactat telefonic, şeful IPJ Sibiu, comisarul şef Lucian Muntean spune că situaţia de la Axente Sever se datorează lipselor de efectivedin poliţie, dar şi numeroaselor detaşări din ultima perioadă. „ªtim de situaþia din localitate, care se datoreazã pe de o parte detaºãrilor care au avut loc, dar ºi lipsei de cadre la nivelul Inspectoratului. Detaşările s-au realizat pentru a mai reduce din costurile chiriilor. Vom încerca în perioada următoare să rezolvăm situaţia de la Axente Sever”, a spus Muntean.comentarii
7 comentarii

ce politie mai frate?sunt vai de capu lor.saraci curcani
hotu
26.08.2009 00:44
evident ca postul de politie trebuie desfintat,nu are nici un rost si nici o eficienta mentinerea postului.Prevenirea tulburarilor linistii publice sau a faptelor asociale se face fara politie.
bibicu
26.08.2009 16:45
bai bibicule...u nu ai pereche la cat de retardat poti fi.mai bine se cccc maicata...nu de alta dar poate erai mai norocos pe partea cealalta.cum ranitii tai sa previi ordinea si linistea publica fara politie in anul 2009 integrati in ue?esti tare destept.si imi imaginez ca esti un schilod de om sau un obez obosit de munca:)) si faci pe desteptu.nu e prima data.si te dai om cu pregatire......ne lasi meeeei...hai pa
sexygirl
27.08.2009 00:51
vroiam sa zic cum sa previi tulburarea linistii publice
sexigirl
27.08.2009 00:59
vroiam sa zic cum sa previi tulburarea linistii publice
sexigirl
27.08.2009 00:59
nu statul trebuie sa ne ajute...nu vedeti ca e neputincios?
La fel ca in alte zone trebuie sa formam patrule, noi, oamenii simpli, ca sa prevenim furturile, de pe camp de exemplu- ca fura tiganii in draci.
Axentean
08.09.2009 10:36
Puneva-ti mai paza,ca nu va opreste nimeni...
zombi
13.01.2010 01:35
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA