Continental
Tribuna
Avrigenii sunt mulţi pe facebook, dar puţini în şedinţă publică cu autorităţile locale
Dan FRÂNCU
1045 vizualizari
Avrigenii sunt mulţi pe facebook, dar puţini în şedinţă publică cu autorităţile locale

Deşi în Avrig există o comunitate destul de activă şi incisivă de utilizatori ai internetului, cu activitate serioasă pe facebook, unde, pe diverse grupuri sau profiluri, se dezbat, se critică şi se propun o sumedenie de măsuri pentru administraţia publică locală, avrigenii nu sunt la fel de vocali şi prezenţi atunci când li se oferă posibilitatea de a-şi susţine pe viu doleanţele, de a avea o confruntare de idei şi opinii cu mai marii din conducerea oraşului.
S-a întâmplat de câteva ori ca dezbaterile publice organizate de Primăria Avrig, pentru diverse chestiuni de interes public, să sufere din cauza lipsei cetăţenilor, numărul scăzut de participanţi din partea societăţii civile, de multe ori aceleaşi persoane, făcând ca aceste demersuri să nu mai fie deloc ceea ce ar fi trebuit. Cel mai recent exemplu în acest sens datează din urmă cu doar câteva zile, dezbaterea publică organizată de Primăria Avrig pentru prezentarea proiectului bugetului local al oraşului pentru anul 2019 reuşind să atragă un număr „impresionant” de cetăţeni (îi puteai număra uşor pe degetele ambelor mâini), ce s-au alăturat celor patru consilieri locali şi consilierului personal al edilului şef avrigean. Totuşi, în ciuda prezenţei deosebit de slabe, primarul Adrian Dumitru David şi directorul economic al Primăriei Avrig, ec. Ioana Mărginean, au prezentat celor prezenţi structura prognozată pentru bugetul local din acest an (au fost parcurse toate capitolele şi secţiunile bugetului). De asemenea, s-a povestit despre nemulţumirile cauzate de alocările bugetare de stat mult sub aşteptări, s-a prezentat lista de investiţii pentru acest an etc.
Unii dintre cei prezenţi au avut întrebări şi recomandări pentru reprezentanţii conducerii oraşului, însă multe dintre acestea au făcut referire la execuţia bugetară pe anii anteriori, bugetul societăţilor subordonate legislativului local sau la alte chestiuni cel mult conexe cu subiectul propus pentru această întâlnire. De asemenea, una dintre doleanţele câtorva dintre cetăţenii prezenţi a fost aceea de a fi prezentate, în paralel, bugetele locale pe anul 2018 şi propunerea pentru anul în curs, reprezentanţii administraţiei publice locale explicând că o asemenea prezentare e mai greu de realizat din cauza neîndeplinirii unor condiţii tehnice, dar şi din alte cauze mai complexe. Referindu-se la acest aspect, edilul şef avrigean a ţinut să menţioneze că, la prima dezbatere a proiectului bugetului local pentru 2019, ce a avut loc la sediul Primăriei Avrig şi la care au fost invitaţi, printre alţii, toţi aleşii locali, prezentarea a fost realizată prin comparaţie, bugetele locale ale anilor trecuţi versus bugetul propus pentru 2019.
Trecând peste participarea slabă, exerciţiul democratic de luni a fost unul interesant şi destul de util, cei interesaţi având posibilitatea de a se lămuri în legătură cu multe dintre aspectele ce ţin de formarea, rolul şi rostul unui buget local.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia