Tribuna
PNL
AVRIG: TRECUT. PREZENT. VIITOR.
Dan FRÂNCU
653 vizualizari
AVRIG: TRECUT. PREZENT. VIITOR.

Anul acesta se împlinesc 35 de ani de la momentul ridicării la rangul de oraș a Avrigului. Pentru a marca acest moment aniversar, Primăria orașului Avrig invită persoanele interesate vineri, 26 aprilie, începând cu ora 18, la Casa de Cultură a orașului, pentru a participa la evenimentul „Avrig: Trecut. Prezent. Viitor.”.

Împreună cu primarii ce au condus destinele orașului în ultimii 35 de ani, cu cei ce au povești frumoase de spus despre el, cu diverși invitați, participanții își vor aduce aminte de Avrigul de altădată, vor vorbi despre prezent dar despre cum încearcă să își imagineze viitorul orașului pe care îl iubesc.

Organizatorii au inclus în programul evenimentului recitaluri de pricesne, o proiecție de film, o expoziție de fotografie și o expoziție de picturi realizate de cei mai tineri membri ai comunității locale.

La 25 aprilie 1989 intra în vigoare Legea nr. 2/1989 privind îmbunătăţirea organizării administrative a teritoriului Republicii Socialiste România, iar în conformitate cu prevederile acestui act legislativ, comuna Avrig devenea oraș.

Tot prin aceeași lege a fost modificat statutul unei alte unități administrativ - teritoriale din zonă, comuna Tălmaciu, aceasta devenind oraș.

Până în anul 1950, fosta comună Avrig avea în componența sa localitățile Avrig și Mârșa, iar după acest an a inclus și fosta comuna Bradu. Din anul 1968, comunei Avrig i-a fost arondată și comuna Săcădate, cu satele Săcădate și Glâmboaca.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA